Tatar najaktívnejším strelcom, Tampa ešte nekončí. Vegas prvým postupujúcim

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar najaktívnejším strelcom, Tampa ešte nekončí. Vegas prvým postupujúcim

Tomáš Tatar naďalej čaká na prvý bod v play-off.
Tomáš Tatar naďalej čaká na prvý bod v play-off.Profimedia
Hokejová NHL spoznala prvého postupujúceho do druhého kola v play-off. Stali sa ním hokejisti Vegas, ktorí ako jediní ukončili sériu prvého kola za menej ako šesť stretnutí.

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 2:4

/ stav série 3:2 /

Tampa Bay sa vyhla predčasnému koncu sezóny, keď odvrátila prvý mečbal na ľade Toronta. Naďalej bez zraneného Erika Černáka triumfovala vonku 4:2. Bilanciu 1+1 zaznamenali hráči Lightning Anthony Cirelli a Michael Eyssimont.

New Jersey Devils - New York Rangers 4:0

/ stav série 3:2 /

Erik Haula s tromi bodmi za dva góly a jednu asistenciu bol jedným z dôvodov víťazstva New Jersey nad New Yorkom Rangers 4:0. Fínsky krídelník sa presadil v presilovke v druhej tretine, v čase 54:48 spečatil tretí triumf Devils a zároveň obrat v sérii z 0:2 na 3:2 zásahom do prázdnej bránky.

Slovák Tomáš Tatar opäť nastúpil v tretej formácii, odohral solídnych 16:06 minúty a až šesťkrát vystrelil do priestoru troch tyčiek, čo je najviac zo všetkých aktérov. Zablokoval aj dva pokusy súpera.

Čisté konto si udržal Švajčiar Akira Schmid, ktorý kryl 23 koncoviek Rangers. Jaroslav Halák presedel celé zápolenie na striedačke hostí.

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 4:1

/ stav série 4:1 - postupuje Vegas /

Hokejisti Vegas sa stali prvými známymi postupujúcimi do druhého kola play-off. V piatom stretnutí zdolali doma Winnipeg hladko 4:1, pričom už v 29. minúte viedli 4:0. Tri body (1+2) pristáli na konte Marka Stonea, dvakrát sa do čierneho trafil Chandler Stephenson.

Laurentovi Brossoitovi skazil čisté konto Kyle Connor, dve a pol minúty pred koncom hosťom neuznali gól Duboisa. Brossoit si udržal percentuálnu úspešnosť zákrokov na 96,77 %, zastavil 30 zakončení vypadávajúceho celku.

V ďalšom kole sa Knights stretnú s jedným z dvojice Edmonton - Los Angeles. Pred šiestym duelom sú vo výhode Oilers, ktorí vedú 3:2 na zápasy. Šiesty duel sa hrá ale na ľade Kings.