Hetrikový Hyman súčasťou deväťbodového tria Edmontonu, Černák sa tešil z triumfu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrikový Hyman súčasťou deväťbodového tria Edmontonu, Černák sa tešil z triumfu

Hyman výraznou mierou pomohol k výhre.
Hyman výraznou mierou pomohol k výhre. Profimedia
Zámorská profiliga ponúkla svojim priaznivcom štyri duely. Jeden z nich mal aj slovenské zastúpenie v podobe Erika Černáka (26), ktorý sa radoval z víťazstva. Výnimočný večer zažil Zach Hyman (31) z Edmontonu, keď k úspechu mužstva prispel tromi presnými zásahmi.

Tampa - Pittsburgh 3:1

Po výprasku 1:8 od Dallasu prerušil tím Lightning v minulom zápase sériu štyroch prehier domácim triumfom proti rovnakému súperovi. Tentoraz vo svojej Amalie Arene pred viac než 19-tisíc divákmi hostil káder Penguins. Ten má za sebou dva tesné neúspechy - jeden po nájazdoch, druhý po predĺžení.

Scenár stretnutia ukázal, že o všetkom bolo rozhodnuté už v 38. minúte, keď Jeannot zvyšoval na 3:0 pre hostiteľa. Gólová produkcia súboja dlho nič neponúkla, až kým sa v poslednej minúte na listinu strelcov nezapísal Guentzel, ktorý už len pečatil konečný rezultát. V druhej obrannej dvojici Tampy odohral viac ako 22 minút slovenský obranca Erik Černák.

Edmonton - Carolina 6:1

Oilers od začiatku novembra striedajú kratšie šnúry prehier a víťazstiev. Po štyroch úspešných výsledkoch privítali na svojom ľade Hurricanes, ktorí na čo i len krátku sériu triumfov čakajú. Na klzisku svojho protivníka ju ale písať nezačali.

Nádeje hostí zmarilo už prvé dejstvo, po ktorom Edmonton viedol 4:0. Hneď v úvode prostrednej časti pridali domácim aj piaty zásah. Posledná tretina ponúkla po jednom góle na oboch stranách a Carolina tak odchádzala s nádielkou. Do veľkej miery sa o to postaral strelec hetriku Zach Hyman. Ukážkovo mu sekundovali spoluhráči McDavid a Janmark - obaja zaznamenali po tri asistencie. Na nedostatok práce sa nemohol sťažovať brankár hostiteľa Stuart Skinner, ktorý pri výhre musel vytiahnuť 38 zákrokov.

Ďalšie výsledky:

Florida - Dallas 5:4

St. Louis - Vegas 3:6