Islanders odvrátili vypadnutie, postupové mečbaly pre Dallas a Edmonton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Islanders odvrátili vypadnutie, postupové mečbaly pre Dallas a Edmonton
Islanders si vynútili duel číslo šesť.
Islanders si vynútili duel číslo šesť.Profimedia
Program vyraďovacích bojov NHL ponúkol piate kapitoly troch sérií. Tím z Dallasu odmietol ukončenie ročníka, keď zvíťazil v prostredí Hurricanes. Stars a Oilers získali tretí bod a priblížili sa k postupu.

Carolina Hurricanes - New York Islanders 2:3 / stav série: 3:2

Po prehre 2:5 na domácom ľade čakala hokejistov Islanders ťažká skúška - duel v Caroline, pred ktorým im visel nôž na krku v podobe hrozby vypadnutia z play-off. Hostia koniec svojej sezóny nepripustili a výhrou v piatom zápase série si vybojovali ďalší súboj na vlastnom klzisku štadióna UBS Arena. Značne k tomu 34 zákrokmi prispel gólman Iľja Sorokin.

Dallas Stars - Minnesota Wild 4:0 / stav série: 3:2

Až v piatom pokračovaní série medzi oboma celkami sa jednému z nich podarilo vyhrať druhé meranie síl v rade. Šťastnejším kádrom sa stal Dallas, ktorý zdolal Minnesotu druhýkrát rozdielom štyroch presných zásahov. Na dôležitom úspechu sa podieľali štyria rôzni strelci, tromi gólovými prihrávkami sa blysol fínsky útočník Roope Hintz. Čisté konto smerovalo k menu domáceho brankára, ktorým bol s 27 zákrokmi Jake Oettinger.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings / stav série: 3:2

Predchádzajúca bitka v Los Angeles priniesla deväťgólovú prestrelku, po ktorej sa radovali Oilers. Rovnako to bolo aj v zápase číslo päť, tentoraz však na určenie víťaza nebolo potrebné predĺženie. Pod zisk postupového mečbalu pre Edmonton sa podpísala štvorica dvojbodových protagonistov. Najvýraznejšie svietilo meno Nicka Bjugstada, Američan sa prezentoval dvomi presnými zásahmi a prvý z nich bol víťazný.