Kaprizov napodobnil Gáboríka, Tkachuk s 20. trojbodovým duelom vo farbách Floridy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kaprizov napodobnil Gáboríka, Tkachuk s 20. trojbodovým duelom vo farbách Floridy
Kaprizov opäť zažíva produktívny rok.
Kaprizov opäť zažíva produktívny rok.Profimedia
Matthew Tkachuk (26) zaznamenal v noci na štvrtok v zámorskej NHL tri body (1+2) a prispel k triumfu Floridy na ľade Pittsburghu (5:2). Bol to jeho 20. trojbodový zápas od pripojenia sa k Panthers v ročníku 2022/23. Darilo sa aj Kirillovi Kaprizovovi (26).

Viac trojbodových vystúpení ako Tkachuk si od začiatku minulej sezóny pripísali len Connor McDavid (31), Nikita Kučerov (25), Nathan MacKinnon (24) a Leon Draisaitl (24). "Panteri" zvíťazili v deviatom stretnutí na ľade súpera za sebou, čo je ich najdlhšia séria v histórii klubu.

V rámci prebiehajúceho ročníka sa vyrovnali Edmontonu na druhom mieste. Viac súbojov v sérii vonku zvládli víťazne iba hráči Los Angeles (11). Na 200-bodovú métu dosiahol útočník Floridy Evan Rodrigues, ktorému sa to podarilo v 438 predstaveniach v NHL.

Duel medzi Winnipegom a San Jose rozhodol jediný presný zásah, zaznamenal ho v 18. minúte Morgan Barron. Výrazný podiel na víťazstve Jets mal aj brankár Connor Hellebuyck, ktorý zneškodnil všetkých 17 striel hráčov Sharks a zaknihoval svoje 35. čisté konto v kariére.

Americký brankár vychytal v prebiehajúcom ročníku profiligy už 25 víťazstiev a túto hranicu dosiahol už sedemkrát v kariére. Stal sa piatym brankárom narodeným v USA, ktorému sa to podarilo. Pred ním to dokázalo kvarteto Jonathan Quick (7), John Vanbiesbrouck (8), Tom Barrasso (9) a Ryan Miller (9).

Ruský útočník Kirill Kaprizov si pripísal proti Arizone (3:1) jednu asistenciu a je štvrtým hráčom v dejinách organizácie Minnesoty, ktorý zaznamenal štyri 50-bodové sezóny. Napodobnil Mikka Koiva (7), Mariána Gáboríka (5) a Zacha Pariseho (4). Len Kaprizov to však dokázal v štyroch ročníkoch za sebou.