Druhý štart Ružičku v drese Arizony, Florida sa drží pri vrchole Východnej konferencie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Druhý štart Ružičku v drese Arizony, Florida sa drží pri vrchole Východnej konferencie
Panthers potvrdili rolu favorita.
Panthers potvrdili rolu favorita.Profimedia
Hokejisti Arizony v zostave so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom (24) podľahli v zámorskej NHL na domácom ľade Minnesote. Pre Coyotes to bola už siedma prehra za sebou, hostia natiahli šnúru víťazstiev na číslo štyri.

Arizona - Minnesota 1:3

Ružička odohral za Coyotes druhý duel po výmene z Calgary a vo štvrtej formácii strávil na ľade 8:51 min s jednou strelou na bránku a mínusovým bodom. Bol najmenej vyťažovaným hráčom svojho tímu. Minnesota bola strelecky aktívnejšia (43:26), po dva body za gól a asistenciu si v jej drese zhodne pripísali Joel Eriksson Ek a Matt Boldy. O jediný presný zásah domácich sa postaral Logan Cooley. Tím Wild si víťaznou sériou polepšil v boji o prienik do najlepšej osmičky Západnej konferencie.

Pittsburgh - Florida 2:5

Na triumfe Panthers na ľade Penguins sa gólom a dvoma asistenciami podieľal Matthew Tkachuk. Jeho spoluhráč Anton Lundell pridal dva presné zásahy, hostia vyhrali sedem z uplynulých ôsmich stretnutí. Pittsburgh neuspel tretíkrát za sebou, v jeho drese zaknihoval svoj premiérový gól v NHL kanadský obranca s českými koreňmi John Ludvig. Florida sa vo Východnej konferencii bije o tie najvyššie miesta, Pittsburgh je dvanásty.

Winnipeg - San Jose 1:0

Jets si proti Sharks dokázali ustrážiť najtesnejší náskok. Jediný gólový zásah stretnutia zaznamenal v 18. minúte prvej tretiny Morgan Barron. Tretie čisté konto v sezóne a 35. v kariére si pripísal domáci brankár Connor Hellebuyck. Predviedol 17 úspešných zákrokov. Fínsky gólman hostí Kaapo Kähkönen kryl 38 striel súpera. V drese San Jose nedohral duel pre zranenie útočník Nico Sturm. Domáci sa na západe dostali na štvrtú priečku, hosťom patrí až 15. pozícia.