Zápis do dejín klubu a slová chvály. Je skvelé, že tu bol aj otec, teší sa Slafkovský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápis do dejín klubu a slová chvály. Je skvelé, že tu bol aj otec, teší sa Slafkovský

Slafkovský zažil trojbodové vystúpenie.
Slafkovský zažil trojbodové vystúpenie.Profimedia
Juraj Slafkovský (19) sa stal historickým rekordérom Montrealu Canadiens. V noci na stredu pomohol k víťazstvu nad Anaheimom (5:0) gólom a dvoma asistenciami a je iba druhým tínedžerom v klubových dejinách, ktorý bodoval v šiestom zápase NHL za sebou. Napodobnil zápis Douga Wickenheisera, ktorý takúto sériu ťahal v ročníku 1980/81.

Slafkovský potvrdil gradujúce výkony a zažil prvý trojbodový zápas v profilige. Mladý útočník najskôr v druhej tretine dvakrát prihral na gól Suzukimu a svoj parádny večer korunoval v 48. minúte presným zásahom v presilovke na 4:0. Zužitkoval bekhendovú prihrávku práve Suzukiho a z pravého kruhu trafil odkrytú bránku. Všetko to priamo z tribúny sledoval aj jeho otec.

"Je skvelé, že je tu a mohol to vidieť na vlastné oči. Už sa neviem dočkať, keď sa stretneme a porozprávame sa. V posledných zápasoch sa mi hrá stále lepšie a lepšie, je naozaj pekné, že tu mohol byť," povedal pre zámorské médiá Slafkovský, ktorého vyhlásili za druhú hviezdu zápasu a od fanúšikov sa dočkal ovácií.

Za dve gólové asistencie sa mu po dueli poďakoval aj Suzuki. "Krásne prihrávky, už som s tým potom nemal veľa práce," uviedol kanadský center. Superlatívmi na adresu Košičana nešetril ani ich kolega z prvého útoku Cole Caufield: "Je hrozbou kdekoľvek na ľade. Posúva puk, chráni si ho, korčuľuje. Je radosť sa na to pozerať."

Slafkovský odohral v zápase 20:51 min, mal tri strely na bránku, rozdal dva bodyčeky a pripísal si plusový bod. V tejto sezóne má na konte 27 bodov (11+16) v 53 zápasoch. Počas svojej šesťzápasovej bodovej série nazbieral päť presných zásahov a štyri asistencie. Pre svoj tím sa stáva stále platnejším hráčom. 

"Snažím sa naďalej na sebe pracovať. Ak budete stále odvádzať tvrdú robotu, raz sa musíte dočkať odmeny. Už sa to začína vyplácať. Musím v tom pokračovať. Stále cítim, že moja hra ešte môže rásť," tvrdí prvý muž predvlaňajšieho draftu.

Slafkovský si užil potlesk pre druhú hviezdu zápasu.
Slafkovský si užil potlesk pre druhú hviezdu zápasu.Profimedia

Montreal v dueli dominoval, súpera prestrieľal jednoznačne 38:13. Najväčšiu zásluhu na jasnom triumfe mala prvá formácia so Slafkovským, Suzukim a Caufieldom. V noci na utorok vyprodukovala dokopy sedem bodov. "Je to povzbudzujúce, nachádzajú konzistentnosť. Musíte z toho byť nadšený. Je zábavné ich sledovať, nielen výsledky, ale aj to, ako spolu hrajú. Je to vzrušujúce," uviedol na margo súhry prvého útoku tréner "Habs" Martin St. Louis.

Bronzového medailistu a najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja z Pekingu 2022 chvália okrem fanúšikov aj zámorské médiá. Marc Dumont z Montreal Hockey Now označil Slafkovského výkon za dominantný. "Našiel svoj rytmus. V prvých 20 zápasoch sezóny by bolo prekvapením vidieť ho urobiť dve či tri pekné akcie za sebou, ale teraz sa to stáva bežne. Samozrejme, je dôležité, že nastupuje v útoku s kvalitnými spoluhráčmi. Caufield a Suzuki sú najlepší hráči tímu, ale tiež nemôžeme poprieť, že Slafkovského prítomnosť pozdvihla tú formáciu na vyššiu úroveň," vyjadril sa.