Kliatba prvého kola prelomená, Černák končí. Tatara s Halákom čaká siedmy duel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kliatba prvého kola prelomená, Černák končí. Tatara s Halákom čaká siedmy duel

Torontská radosť po víťaznom góle v predĺžení.
Torontská radosť po víťaznom góle v predĺžení.Profimedia
Hokejová NHL spoznala ďalších postupujúcich do druhého kola play-off. Stali sa ním hráči Toronta a Edmontonu. Zámorská sezóna sa tým pádom skončila pre slovenského obrancu Erika Černáka (25).

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 1:2 pp

/ stav série 2:4 - postupuje Toronto /

Toronto zlomilo kliatbu prvého kola a do kola druhého v rámci play-off NHL sa dostalo po prvýkrát od roku 2004, teda premiérovo za ostatných 19 rokov. Skóre otváral Auston Matthews, duel do predĺženia dostal Steven Stamkos

Nad rámec riadneho hracieho času sa hralo iba 4:36 minúty, keď fanúšikov Maple Leafs rozjasal John Tavares. Sezóna sa definitívne končí pre Slováka Erika Černáka, ktorý nastúpil len do prvého stretnutia série. Po zákroku lakťom do tváre od Michaela Buntinga sa do zostavy už nevrátil. Aj preto je jeho účasť na majstrovstvách sveta v Lotyšsku málo pravdepodobná.

Na svojho súpera si Toronto bude musieť počkať. Vzíde z dvojice Boston - Florida.

New York Rangers - New Jersey Devils 5:2

/ stav série 3:3 /

Newyorčania odmietli ďalšie vyradenie. Po Islanders v túto chvíľu nekončí Rangers, ktoré porazilo doma New Jersey a vynútilo si siedmy duel. Devils sa síce presadili ako prví, ale nepomohol im vyrovnávajúci zásah Chrisa Kreidera 25 sekúnd pred prvou prestávkou.

Práve Kreider mal na konte najviac bodov zo stretnutia - tri - za gól a dve prihrávky. Ďalší zásah pridalo New Jersey až za stavu 1:5.

Tomáš Tatar v drese hostí odohral 17:57 minúty, raz vystrelil, pripísal si i jeden hit a zisk puku. Jaroslav Halák bol znovu ako dvojka Rangers na striedačke. 

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 4:5

/ stav série 2:4 - postupuje Edmonton /

Hokejisti Edmontonu postúpili do druhého kola play-off, v ktorom narazia na Vegas Golden Knights. Rozhodlo o tom šieste stretnutie série, ktoré Oilers zvládli pomerom 5:4 a zarmútili tým fanúšikov Los Angeles. Rozhodujúcu trefu série má na svedomí Kailer Yamamoto v čase 56:57. 

Tri body za dva góly a jednu asistenciu zaknihoval iba počas 8:44 minút na ľade neospevovaný hrdina z Ruska Klim Kostin. Connor McDavid ukončil duel s dvomi prihrávkami, Kings na predĺženie nestačil ani ďalší trojbodový muž večera - Kevin Fiala (1+2).