Kňažka a spol. by mal viesť obávaný kouč. Späť do profiligy má namierené Babcock

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kňažka a spol. by mal viesť obávaný kouč. Späť do profiligy má namierené Babcock

Babcock nebol súčasťou žiadneho tímu od novembra 2019.
Babcock nebol súčasťou žiadneho tímu od novembra 2019.Profimedia
Kanadský hokejový tréner Mike Babcock (60) sa podľa zámorských médií vracia do NHL. Pierre LeBrun z televízie TSN informoval, že skúsený kouč povedie od budúcej sezóny Columbus Blue Jackets.

Klub z Ohia angažovanie Babcocka oficiálne nepotvrdil. Podľa LeBruna sú však strany už ústne dohodnuté a Blue Jackets príchod slávneho trénera oznámia až po 30. júni, keď mu vyprší stále platný kontrakt s Torontom.

"Vyjadrím sa k tomu, keď bude ten správny čas. Nemôžem teraz povedať viac," uviedol generálny manažér klubu Jarmo Kekäläinen pre denník Columbus Dispatch.

Maple Leafs prepustili Babcocka v novembri 2019 po sérii prehier a obvineniach z "vytvorenia toxického pracovného prostredia v šatni". "Javorové listy" priviedli na jeho miesto Sheldona Keefa. Babcock pôsobil v minulosti aj v Anaheime a Detroite, ktorý v roku 2008 priviedol k zisku Stanleyho pohára. S kanadskou reprezentáciou získal zlato na MS i ZOH a je tak členom elitného Triple Gold Clubu.

Blue Jackets sú bez trénera od apríla, keď odvolali z funkcie Brada Larsena. V tejto sezóne skončili poslední v tabuľke Východnej konferencie a na predposlednom mieste celej NHL.

Súčasťou Columbusu je aj slovenský obranca Samuel Kňažko, ktorý zažil debut v profilige v polovici apríla. Dvadsaťročný obranca mimo toho odohral 50 duelov v AHL za Cleveland s bilanciou gól a dvadsať asistencií.