Rošády v NHL. Fehérváryho i Kňažka už povedú noví tréneri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rošády v NHL. Fehérváryho i Kňažka už povedú noví tréneri
Peter Laviolette skončil na lavičke Washingtonu po troch rokoch.
Peter Laviolette skončil na lavičke Washingtonu po troch rokoch.Profimedia
Vedenie hokejového Columbusu Blue Jackets ukončilo spoluprácu s trénerom Bradom Larsenom (45). Tím obsadil v tejto sezóne NHL posledné miesto vo Východnej konferencii a predposledné v celej súťaži.

V závere základnej časti absolvoval premiéru v NHL pod Larsenom aj Slovák Samuel Kňažko. Sezónu Columbusu ovplyvnili zranenia a do play-off nepostúpil druhýkrát za sebou. Štyridsaťpäťročný Kanaďan viedol tím od roku 2021, sedem ročníkov predtým pôsobil ako asistent a jeho kontrakt platil do konca budúceho ročníka. Spolu s ním skončil po piatich rokoch vo funkcii aj tréner brankárov Manny Legace.

S hlavným trénerom Petrom Lavioletteom sa rozlúčil Washington Capitals, ktorému sa zhodne nepodarilo postúpiť do play-off. Informoval o tom generálny manažér Brian MacLellan.

"Sme vďační Petrovi za jeho trojročnú prácu pre našu organizáciu. Peter je prvotriedny človek, ktorý poctivo reprezentoval náš klub a previedol náš tím mnohými zložitými okolnosťami počas svojho pôsobenia v pozícii hlavného trénera. Prajeme mu všetko dobré do budúcnosti," uviedol MacLellan.

Laviolette viedol Caps tri sezóny, predtým s nimi dvakrát dokázal postúpiť do vyraďovacej fázy. Súčasťou tímu z hlavného mesta USA je aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý v skončenej základnej časti odohral 67 zápasov s bilanciou šesť gólov a desať asistencií.