Fehérváry svedkom Ovečkinovho rekordu na úkor Gretzkého, Ružička znovu mimo zostavy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fehérváry svedkom Ovečkinovho rekordu na úkor Gretzkého, Ružička znovu mimo zostavy
Ovečkin prepisoval v noci strelecké rekordy.
Ovečkin prepisoval v noci strelecké rekordy.Profimedia
Slovenský obranca Martin Fehérváry (23) si v zámorskej hokejovej NHL pripísal ďalšiu asistenciu, no jeho Washington prehral doma s Columbusom 6:7 po predĺžení. Jeden presný zásah v drese domácich zaznamenal Alexander Ovečkin (37) a už v 13. sezóne v profilige nastrieľal aspoň 40 gólov, čim prekonal rekord Waynea Gretzkého (62).

Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 6:7 pp

Ovečkin otvoril skóre v 6. minúte, o chvíľu neskôr sa Fehérváry podieľal na góle T.J. Oshieho, ktorý tečoval jeho nahodenie, Conor Sheary ešte do prestávky zvýšil na 3:0 pre domácich. Washington o sľubný náskok prišiel, Jack Roslovic druhým gólom v zápase rozhodol v predĺžení o triumfe Blue Jackets. Fehérváry bol s minutážou 24:13 druhým najvyťaženejším hráčom svojho tímu, mal aj jednu strelu a dva hity. Na konte má v tejto sezóne 15 bodov (6+9) v 57 stretnutiach.

New Jersey Devils - Minnesota Wild 1:2 pp

"Diabli" z New Jersey prehrali doma s Minnesotou 1:2 po predĺžení, keď 1,3 sekundy pred koncom rozhodol Matt Boldy. V bránke hostí sa 47 zákrokmi zaskvel Filip Gustavsson, je to jeho kariérne maximum. Tri strely naňho poslal aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý si v dueli odsedel aj dve minúty za krosček. Odohral 11:56 min, pripísal si hit i zblokovanú strelu.

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 3:2

Tampa Bay prehrala druhé stretnutie za sebou, Montrealu podľahla na jeho ľade 2:3. Slovenský obranca hostí Erik Černák strávil na ľade 19:18 min, mal plusový bod, dve strely na bránku a dva bodyčeky.

Anaheim Ducks - Calgary Flames 1:5

Adam Ružička sa nezmestil do zostavy Calgary, ktoré uspelo na štadióne Anahemu 5:1. Tyler Toffoli sa v drese víťazov prezentoval tromi asistenciami.

New York Rangers - Carolina Hurricanes 2:3

Hráči New Yorku Rangers ukončili šnúru štyroch víťazstiev, doma prehrali s Carolinou 2:3. Jaroslav Halák na striedačke "jazdcov" kryl chrbát Igorovi Šesťorkinovi.

Boston Bruins - Ottawa Senators 2:1

Buffalo Sabres - Nashville Predators 3:7

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 6:3

New York Islanders - Toronto Maple Leafs 7:2

St. Louis Blues - Detroit Red Wings 2:3 sn

Winnipeg Jets - Arizona Coyotes 2:1

Dallas Stars - Seattle Kraken 4:5 pp

Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 3:4