Fehérváryho zásah sa Washingtonu málil, Flyers potiahol hetrik Tippetta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváryho zásah sa Washingtonu málil, Flyers potiahol hetrik Tippetta

Fehérváry (číslo 42) sa teší z gólu v obkolesení spoluhráčov.
Fehérváry (číslo 42) sa teší z gólu v obkolesení spoluhráčov.Profimedia
Kanadsko-americká NHL mala pred víkendom na programe štyri stretnutia, tri z nich sa skončili výsledkom 5:2 a v jednom z nich hral aj slovenský zástupca - Martin Fehérváry (23).

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 5:2

Owen Tippett režíroval triumf Philadelphie nad Buffalom svojím hetrikom. Skóre otváral, pripísal si víťazný gól a zároveň aj posledný zásah Flyers. Tí vyhrali prvý raz po štyroch dueloch aj vďaka 36 zákrokom Cartera Harta.

Šance Sabres na play-off klesli, na divokú kartu vo Východnej konferencii strácajú šesť bodov, no majú dva duely k dobru. Philadelphia zaostáva o 17 bodov a z hry o predĺženie sezóny je prakticky von.

Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 5:2

Toronto si doma poradilo s Carolinou a zamotalo situáciu na východe. Hurricanes prehrali tretí zo štyroch ostatných meraní síl, nepohli sa z 96 bodov. O bod menej má New Jersey, 91 zase Maple Leafs, hoci oba celky majú o odohraný duel navyše. Dvomi zásahmi vyčnieval Zach Aston-Reese.

Washington Capitals - St. Louis Blues 2:5

Jediným Slovákom v hre za uplynulú noc bol Martin Fehérváry. Obranca Capitals sa šiestym gólom a 14. bodom v sezóne postaral o zníženie na 1:4, duel ukončil s pluskou, tromi strelami na bránu, siedmimi hitmi a jednou stratou puku, odohral 19:53 minúty.

Domáci napriek tomu nestačili na St. Louis Blues, čím si zhoršili vyhliadky na play-off. Z desiateho miesta Východnej konferencie zaostávajú za ôsmym New Yorkom Islanders o päť bodov.

Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 7:4

Hneď 20 hráčov sa zapísalo aspoň jedným bodom do individuálnych štatistík pri triumfe Anaheimu nad Columbusom, nik zároveň nezaknihoval viac ako dva body. Súboj tretieho a prvého najhoršieho celku NHL ovládli lepšie Ducks, ktorí zmietli Blue Jackets v tretej tretine pomerom 4:1.