Koniec 319-bodového dua z Edmontonu, do konferenčného finále mieri Vegas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec 319-bodového dua z Edmontonu, do konferenčného finále mieri Vegas

Golden Knights si poradili s Edmontonom.
Golden Knights si poradili s Edmontonom.Profimedia
Možnosť zabojovať o titul najlepšieho tímu západu si v NHL vyslúžili hráči Vegas. Svoj postup spečatili v šiestej bitke s Edmontonom, v ktorého drese dosnívala svoj sen nadmieru produktívna dvojica.

Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 2:5 / stav série: 2:4 - postúpilo Vegas

Po dôležitej výhre na vlastnom ľade v piatom zápase série pricestovali Golden Knights do Edmontonu, ktorému chceli ukončiť cestu do finále Západnej konferencie. Práve tieto dva celky boli najlepšími mužstvami západu po základnej časti.

Hostia si za svojím cieľom šli hneď od začiatku, postarali sa o skvelý vstup do duelu a v 24. sekunde viedli 1:0. S raketovou odpoveďou ale prišiel Connor McDavid, ktorý už o polminútu vyrovnal skóre. Nastolené gólové tempo pokračovalo aj o dve minúty neskôr, keď domáci viedli 2:1. To však bolo z ich produkcie všetko.

Druhá tretina sa niesla v duchu presných zásahov hostí, hetrikovým predstavením to vybavil Jonathan Marchessault. Bodku za stretnutím a postupom Vegas dal 39 sekúnd pred záverom do prázdnej bránky William Karlsson.

Tím z Nevady svojím triumfom zastavil celosezónne ospevovanú dvojicu McDavid a Draisaitl, ktorá dohromady nazbierala 319 kanadských bodov. Prvý menovaný ich má pri svojom mene 173, jeho nemecký kolega 146. Oponenta hráčov Vegas určí výsledok siedmeho merania síl medzi Dallasom a Seattlom.

Termín siedmeho zápasu série Dallasu so Seattlom
Termín siedmeho zápasu série Dallasu so SeattlomFlashscore