Koniec série Slafkovského, pripísal si negatívny rekord. Arizona opäť bez Ružičku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec série Slafkovského, pripísal si negatívny rekord. Arizona opäť bez Ružičku

Aktualizované
Slafkovský najlepšiu bodovú šnúru tínedžera v histórii klubu už ďalej nevylepšil.
Slafkovský najlepšiu bodovú šnúru tínedžera v histórii klubu už ďalej nevylepšil.Profimedia
Kanadsko-americká NHL mala na programe v noci na štvrtok päť duelov, v ktorých hral iba jediný Slovák, ale Juraj Slafkovský (19) nebodoval a z hľadiska obozretnosti voči pravidlám nemá za sebou najvydarenejšie stretnutie.

Montreal - Buffalo 2:3

Bodová šnúra Juraja Slafkovského sa zastavila na čísle osem. Rodák z Košíc v súboji s Buffalom nebodoval, odohral 21:30 minúty, počas ktorých bol trikrát vylúčený (nové osobné maximum v NHL), postupne za držanie (hostia presilovku využili), držanie a hákovanie. Krídelník prvého útoku odchádzal z duelu s mínusovým bodom, strelou na bránku, hitom a ziskom puku.

O víťazovi rozhodla druhá tretina, v ktorej Sabres otočili manko z 1:2 na 3:2. Jediným dvojbodovým hráčom bol paradoxne domáci Joshua Roy s dvomi asistenciami, rozhodujúci zásah strelil Alex Tuch v oslabení. 

Buffalo sa vzdialilo Canadiens o dva body, pričom oba celky odohrali 56 stretnutí v základnej časti. Na play-off strácajú hostia tohto duelu 10 bodov, Montreal 12.

Arizona - Toronto 3:6

Adam Ružička bol opäť vynechaný zo zostavy Arizony, ktorá po prvej časti hry doma prehrávala s Torontom 0:3, avšak výbornou druhou dvadsaťminútovkou sa vrátila do súboja a pred záverečnou periódou zaostávala už iba o gól.

Lenže to bolo zo strany Coyotes všetko. Hostia odrazili snahu o obrat a nakoniec si pripísali výhru 6:3. Auston Matthews strelil svoj 50. gól v ročníku (v zápase pridal aj 51.), čím sa stal najrýchlejším Američanom, ktorému sa to podarilo v jednej sezóne - stačilo mu na to 54 meraní síl. Tri asistencie šli na konto Mitchella Marnera.

Ďalšie výsledky:

Chicago - Philadelphia 1:3

Anaheim - Columbus 4:7

Edmonton - Boston 5:6 pp