Lekcia z efektivity pre Tatara a spol., so štyrmi zásahmi po Pavelskom aj Draisaitl

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lekcia z efektivity pre Tatara a spol., so štyrmi zásahmi po Pavelskom aj Draisaitl

Tomáš Tatar (vpravo) v súboji s padajúcim Jesperim Kotkaniemim.
Tomáš Tatar (vpravo) v súboji s padajúcim Jesperim Kotkaniemim.Profimedia
Zámorská NHL pokračovala v noci na štvrtok dvomi úvodnými zápasmi 2. kola play-off. V oboch prípadoch sa tešili domáce celky.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 5:1

/ stav série 1:0 /

Slovenský hokejista Tomáš Tatar a jeho New Jersey prehrali na ľade Caroliny hladko 1:5. Krídelník spod Tatier bol písaný v prvom útoku, odohral 14:46 minúty s jednou mínuskou, zakončením na bránku, štyrmi hitmi i stratou puku.

Hurricanes vyťažili z 23 pokusov do bránkoviska päť zásahov, záverečný do prázdnej svätyne. Hosťom nepomohlo ani striedanie gólmanov, Devils strelili jediný gól za stavu 0:3. Ako dvojbodoví odchádzali zo stretnutia Jesper Fast (1+1), Jordan Martinook a Jordan Staal (obaja 0+2). 

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 6:4

/ stav série 1:0 /

Leon Draisaitl napodobnil stredajší výkon Joea Pavelského a aj on vsietil štyri góly súperovi. Rovnako ako v prípade hviezdy Dallasu, ani teraz Nemcov Edmonton z toho nedokázal vyťažiť výhru. Za víťazné Vegas sa prezentoval dvomi trefami Ivan Barbašev. Celkovo si osem hráčov pripísalo presne po dva body, dve asistencie pripadli aj na konto Connora McDavida.

Záverečný tlak hostí sa nekonal pre vylúčenie za príliš veľa hráčov na ľade. Triumf spečatil zásahom do prázdnej brány Jack Eichel.