MacKinnon je doma nezastaviteľný, na ľade Colorada bodoval už v 33. dueli po sebe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MacKinnon je doma nezastaviteľný, na ľade Colorada bodoval už v 33. dueli po sebe
Ťahúň mužstva sa opäť predviedol.
Ťahúň mužstva sa opäť predviedol.Profimedia
Nathan MacKinnon (28) si v nočnom zápase NHL pripísal gól a asistenciu, čím predĺžil svoju bodovú sériu na 17 zápasov a svoju domácu bodovú šnúru už na 33 stretnutí. Jeho Colorado aj vďaka tomu zdolalo Columbus 6:1 a triumfovalo už v ôsmom dueli za sebou.

MacKinnon zaznamenal od začiatku sezóny v domácich vystúpeniach 73 bodov (27 gólov a 46 asistencií) a vyrovnal zápis Wayna Gretzkého (Edmonton,1985/86). Ide o druhú najdlhšiu šnúru v histórii NHL. Gretzky drží aj absolútny rekord zámorskej profiligy, jeho domáca bodová séria v drese Los Angeles Kings trvala 40 zápasov.

"Milujem trénovať toho chlapa, pretože do svojej hry vnáša intenzitu a elán, ktorý je podľa môjho názoru v lige bezkonkurenčný," povedal tréner Colorada Jared Bednar.

"Jeho séria je výsledkom tvrdej práce a oddanosti, ktorú každý večer prináša do zápasu. Na striedačke nie je hráč, ktorý by nevedel, že ešte nemá bod, a keď ho potom zaznamená, všetci sú veľmi šťastní," dodal kormidelník tímu Avalanche.

Kanadský center má na konte 119 bodov (43 gólov a 76 asistencií) a už je len krok od vyrovnania klubového rekordu Joea Sakica, ktorý v ročníku 1995/96 nazbieral 120 bodov. Ešte v časoch, keď pôsobil klub v Quebecu, nazbieral slovenský útočník Peter Šťastný (1981/82) 139 bodov.

V drese Dallasu sa v zápase proti Pittsburghu (4:2) strelecky presadil Joe Pavelski. Na konte má už 12 sezón s minimálne 25 gólmi, viac majú spomedzi Američanov iba Keith Tkachuk a Mike Modano - obaja po 13.