Nashville vytvoril klubový rekord, Quick dotiahol Millera na čele histórie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nashville vytvoril klubový rekord, Quick dotiahol Millera na čele histórie
Predators zbierajú body s ukážkovou pravidelnosťou.
Predators zbierajú body s ukážkovou pravidelnosťou.Profimedia
Hokejisti Nashvillu bodovali v 16. stretnutí v sérii a vytvorili nový klubový rekord. Predators triumfovali v noci na piatok na ľade Floridy. Brankár Jonathan Quick (38) pomohol Rangers k víťazstvu na ľade Bostonu, zaznamenal 391. výhru v profilige a vyrovnal rekordný zápis Ryana Millera (43) spomedzi gólmanov narodených v USA.

Výraznou mierou sa na triumfe Nashvillu podieľal brankár Lankinen, ktorý predviedol 33 zákrokov a dosiahol prvé čisté konto od 25. marca 2021, keď ešte v drese Chicaga pomohol Blackhawks k víťazstvu 3:0 práve proti Nashvillu.

Forsberg zaznamenal dva góly a asistenciu, jeho krajan Nyquist mal bilanciu 1+1 a O'Reilly 0+2. "Celý tím vyvinul veľké úsilie. Myslím si, že to ukazuje, aký máme charakter a aké sme mužstvo. Je veľmi zábavné byť toho súčasťou. Som na chlapcov naozaj hrdý," konštatoval 28-ročný fínsky gólman podľa nhl.com.

Výkony celku Predators ocenil aj tréner Andrew Brunette: "Podľa mňa sme hrali proti pravdepodobne najlepšiemu tímu v lige, ale zostali sme verní nášmu štýlu. Našli sme svoju identitu, spoločne na nej budujeme úspech. Ak máte radosť z práce, ste na tom veľmi dobre."

Floride patrí druhé miesto v Atlantickej divízii a stráca tri body na lídra z Bostonu, ktorý zároveň kraľuje celej súťaži. Nasvhille počas 16 zápasov prehral len s Montrealom (3:4 pp) a na ľade Minnesoty (rovnako 3:4 pp). Podobnú sériu mal v tejto sezóne už len Edmonton. Oilers však vyhrali 16 duelov za sebou od 21. decembra do 27. januára a boli len jeden súboj od rekordu NHL, ktorý patrí Pittsburghu (17, sezóna 1992/93).

Veľký večer zažili Panarin a Quick. Ruský útočník sa v drese Rangers blysol hetrikom na ľade Bruins. Tri góly dosiahol v treťom stretnutí v sezóne a siedmykrát v profiligovej kariére. Zároveň premiérovo prekonal hranicu 40 presných zásahov v ročníku (má ich 41). Káder z New Yorku si udržal dvojbodový náskok pred Carolinou na čele Metropolitnej divízie.

Spomínaný Quick zaznamenal 24 zákrokov. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára tak vyrovnal Millera v počte víťazných stretnutí v profilige. "Znamená to, že som v priebehu rokov hral s mnohými dobrými hráčmi. Na to, aby ste vyhrali jeden zápas, treba veľa. Mal som to šťastie hrať s množstvom skvelých hokejistov a som im vďačný za prácu, ktorú vynaložili, aby som to mohol dosiahnuť," uviedol skúsený brankár.