Slafkovský s 15. gólom sezóny, na ľade Devils sa blyslo 11-bodové kvarteto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slafkovský s 15. gólom sezóny, na ľade Devils sa blyslo 11-bodové kvarteto
Slafkovský natiahol svoju bodovú sériu.
Slafkovský natiahol svoju bodovú sériu.Profimedia
V rámci 11-zápasového programu NHL sa predstavili štyria slovenskí hokejisti. Z víťazstva sa radovali Šimon Nemec (20) a Erik Černák (26), Juraja Slafkovského (19) mohol potešiť aspoň strelený gól. Tím Tomáša Tatara (33) neuspel na klzisku úradujúceho majstra.

New Jersey - Winnipeg 4:1

Devils živia svoju nádej na prienik medzi najlepšiu osmičku Východnej konferencie. Proti Jets podporili svoju ambíciu domácou výhrou. O radosť fanúšikov v Prudential Center sa postarali najmä trojbodoví protagonisti - Hischier a Meier si pripísali bilancie 1+2 a Luke Hughes zaknihoval tri asistencie. Jeho brat Jack sa blysol dvomi gólmi.

V akcii bol aj Šimon Nemec, ako člen tretej obrannej dvojice odohral 22:10 min, čím bol najviac vyťaženým hráčom svojho mužstva. Domáci oplatili Winnipegu novembrovú prehru 3:6 a po zdolaní druhého celku východu im patrí 11. miesto. Do konca základnej časti ostáva kádru New Jersey ešte 12 zápasov.

Vancouver - Montreal 4:1

Na jeseň si Canucks poradili s tímom Canadiens pomerom 5:2 a aj tentokrát bol gólový rozdiel rovnaký. Lídra Západnej konferencie potiahol dvomi zásahmi Zadorov. O jedinú trefu hostí sa postaral Juraj Slafkovský, na ľade strávil takmer 19 minút.

Pred záverom druhej tretiny nasmeroval na svoje individuálne konto 15. presný zásah v aktuálnom ročníku. Bodoval tak v šiestom vystúpení za sebou. Montrealu to ale výrazne nepomohlo a nachádza sa až na 14. mieste.

San Jose - Tampa 1:4

Na októbrový stret s mužstvom Lightning nespomínali Sharks veľmi dobre, z Tampy vtedy odišli s výpraskom 0:6. Doma to až také hrozné nebolo, no víťazstva sa opäť nedočkali. O svojom piatom triumfe v rade rozhodli hostia tromi gólmi v záverečnej 20-minútovke.

Režisérom radostných momentov bol so štyrmi asistenciami nezastaviteľný Kučerov. Bilanciou 2+1 mu sekundoval Point. V druhej obrane si 18:47 min odkrútil Erik Černák. Tampa tak zvládla duel s najhorším tímom ligy a je na šiestej priečke východu.

Vegas - Seattle 3:1

Golden Knights ešte nemajú istotu účasti v play-off. K postupu do vyraďovacích bojov si mierne pomohli výhrou nad Seattlom. Obhajca Stanley Cupu tak pokoril rovnakého súpera druhýkrát v priebehu desiatich dní. Nedávno to však bolo výsledkom 5:4 po predĺžení. Tomáš Tatar si v kádri Kraken pripísal iba 9:51 min, jeho tímu patrí na západe 12. pozícia.

Ďalšie výsledky:

Boston - NY Rangers 2:5

Carolina - Philadelphia 3:2 pp

Detroit - NY Islanders 6:3

Ottawa - St. Louis 2:5

Florida - Nashville 0:3

Edmonton - Buffalo 8:3

Anaheim - Chicago 4:0