Fehérváry v súboji hetrikových strelcov, 12-gólovú prestrelku rozhodli až nájazdy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fehérváry v súboji hetrikových strelcov, 12-gólovú prestrelku rozhodli až nájazdy
Fehérváry sa radoval z cennej výhry.
Fehérváry sa radoval z cennej výhry.Profimedia
Štyri stretnutia NHL ponúkli dve slovenské vystúpenia. Martin Fehérváry (24) bol súčasťou poriadnej drámy, ktorú v prospech Washingtonu rozhodli až samostatné nájazdy. Tomáš Tatar (33) si so Seattlom pripísal siedmu prehru za sebou.

Washington - Carolina 7:6 sn

V januárovom dueli s Capitals stačil mužstvu Hurricanes poltucet strelených gólov na víťazstvo 6:2. Tentoraz to bol úplne iný prípad a hostia si šiestym zásahom museli vynútiť predĺženie. Počas základnej hracej doby zaujali svojimi výkonmi najmä dvaja muži - Sonny Milano a Sebastian Aho.

Obaja sa dokázali presadiť v každej tretine a zažili tak trojgólový večer. Pre Američana to bol premiérový hetrik v zámorskej profilige, fínsky útočník ich má na konte už osem. Práve Aho bol mužom, ktorý v 58. minúte vyrovnával na 6:6 a poslal stretnutie do extra časti.

V nej sa ale víťaz nenašiel a meranie síl smerovalo k nájazdovej lotérii. Svoje umenie pretavil na presný zásah iba domáci Strome, posledný exekútor. Fehérváry odohral v prvej obrannej dvojici Washingtonu 21:03 min a tešil sa zo štvrtého triumfu z ostatných piatich vystúpení. Tímu z metropoly USA patrí s 77 bodmi a zápasom k dobru deviate miesto Východnej konferencie, o bod viac má ôsmy Detroit.

Arizona - Seattle 2:1 pp 

Gólovo chudobnejšie predstavenie zažil Fehérváryho krajan Tatar. Člen štvrtého útoku tímu Kraken strávil na ľade 9:39 min. Prvý strelec duelu sa našiel až v 48. minúte, stal ním hosťujúci Ryker Evans. Od tejto chvíle to vyzeralo na tesnú výhru Seattlu, tú však 68 sekúnd pred koncom zmaril vyrovnaním Clayton Keller.

V piatej minúte predĺženia sa po samostatnom úniku strelou do horného rohu bránky presadil Dylan Guenther, čím rozhodol o víťazstve Arizony a zároveň aj siedmej prehre hostí v rade.

Ďalšie výsledky:

Dallas - Pittsburgh 4:2

Colorado - Columbus 6:1