MacKinnon vyrovnal zápis legendárneho Orra, Reinhart stále neprestáva bodovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MacKinnon vyrovnal zápis legendárneho Orra, Reinhart stále neprestáva bodovať

MacKinnon už je lídrom produktivity.
MacKinnon už je lídrom produktivity.Profimedia
Nathan MacKinnon (28) je opäť na čele produktivity NHL. Gólom a asistenciou prispel k triumfu hokejistov Colorada nad Los Angeles a s 84 bodmi (31+53) sa dostal pred Nikitu Kučerova (30) z Tampy Bay. Zároveň predĺžil sériu s aspoň jedným bodom v domácich dueloch od úvodu sezóny už na 25 zápasov a zopakoval zápis Bobbyho Orra (75).

Legendárny obranca zaznamenal rovnako úspešnú šnúru na štarte ročníka 1974/75 v drese Bostonu. Ide o druhú najdlhšiu sériu v histórii NHL. Rekord drží Wayne Gretzky, v sezóne 1988/89 bodoval na domácom ľade nepretržite v 40 dueloch od začiatku ročníka v drese LA Kings. MacKinnon teraz ťahá 25-zápasovú šnúru a v uplynulých troch stretnutiach nazbieral až 11 bodov (7+4). Je to najviac v drese Avalanche počas troch duelov od čias Petra Forsberga (5+6 v troch zápasoch vo februári 2001).

Parádnu fazónu má aj útočník Sam Reinhart z Floridy. Jeho tím zvíťazil na ľade Pittsburghu 3:2 po nájazdoch. Dvadsaťosemročný kanadský útočník sa gólovo presadil v 2. tretine a bol aj autorom rozhodujúceho zásahu v rozstrele. Bodoval už v 12. dueli za sebou, počas svojej úspešnej šnúry nazbieral 17 bodov (13 gólov a 4 asistencie).

Už iba o päť súbojov zaostáva za klubovým rekordom Mikea Hoffmana z ročníka 2018/19, ktorý bodoval v 17 stretnutiach v sérii. Reinhart skóroval v presilovke, bol to už jeho 19. gól v početnej výhode v prebiehajúcej sezóne, čim vyrovnal klubové maximum Pavla Bureho (2000/01) a Scotta Mellanbyho (1995/96).

Jonathan Marchessault si pripísal svoj siedmy hetrik v profilige, výrazne ním prispel k triumfu Vegas na ľade NY Rangers 5:2. Na prelome decembra a januára neskóroval v deviatich dueloch v sérii, no odvtedy sa strelecky chytil a v uplynulých šiestich zápasoch dal osem gólov a pridal tri asistencie. "Keď sa nedarí, treba sa z toho čo najskôr dostať a keď to konečne začne padať, musíte v tom pokračovať," smial sa po dueli útočník Golden Knights