Matthews stúpa historickou tabuľkou Toronta, Edmonton vylepšil svoj rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Matthews stúpa historickou tabuľkou Toronta, Edmonton vylepšil svoj rekord
Matthews je už štvrtý najlepší strelec v histórii Toronta.
Matthews je už štvrtý najlepší strelec v histórii Toronta.Profimedia
Hokejisti Edmontonu otočili nočný duel s Torontom (4:2) a slávili v NHL už jedenásty triumf v rade, čím predĺžili rekordnú klubovú víťaznú šnúru. Dokázali si ju udržať, hoci vo štvrtom zápase za sebou inkasovali ako prví. O úvodný presný zásah sa postaral Auston Matthews (26), center Maple Leafs strelil už 333. gól v profiligovej kariére a osamostatnil sa na štvrtom mieste historickej klubovej streleckej tabuľky.

Oilers prehrávali až v siedmich z 11-tich víťazných zápasov. Aj v noci na stredu sa vyhrabali z nepriaznivého stavu 0:2, naštartoval ich gól Leona Draisaitla v 36. minúte. "Myslím si, že to bol dobrý, súťaživý zápas. Toronto má kvalitný tím, vo svojom strede má viacero šikovných hráčov, navyše aj dobre bráni. Zachovali sme si však chladnú hlavu a dosiahli ďalšie cenné víťazstvo. Ak dokážete viackrát otočiť duel a zvíťaziť, vybudujete si tým sebavedomie. Viete, že ani za zlého stavu nie je potrebné otvárať obranu. Je to určitá zrelosť, musíme sa v tom ďalej zlepšovať a zdokonaľovať," zdôraznil Draisaitl pre nhl.com.

Bodoval aj druhý hviezdny center "olejárov" Connor McDavid, ktorý si pripísal asistenciu a natiahol osobnú bodovú sériu na 11 stretnutí. Zaznamenal v nich päť gólov a 12 asistencií. Oilers sa vďaka víťaznému ťaženiu posunuli zo spodných priečok až na štvrtú v Pacifickej divízii. Na tretie Los Angeles strácajú iba bod, pričom majú zápas k dobru.

Torontu nestačil ani gól streleckého lídra súťaže Matthewsa. Americký útočník sa s celkovo 333 gólmi osamostatnil na štvrtom mieste historického poradia klubu pred Ronom Ellisom (332). Viac gólov strelili v drese Maple Leafs len Mats Sundin (420), Darryl Sittler (389) a Dave Keon (365). Matthews už piatykrát v kariére dokázal skórovať v prvej minúte zápasu. V uplynulých 18 stretnutiach nastrieľal 18 gólov.

Faksovo jubileum

Jubilejný 600. zápas v profiligovej kariére odohral Radek Faksa, český útočník sa tešil z triumfu Dallasu nad Los Angeles 5:1. "Nie je dôležité, či to bol dobrý zápas pre mňa alebo nie. Hlavné je, že sme získali dva body," hodnotil duel defenzívny center, ktorý v oslabení prihral na piaty gól Stars. V zápase zaznamenal okrem asistencie aj tri plusové body.

Jediný gól Kings dal v presilovke skúsený Drew Doughty, pre ktorého to bol 150. presný zásah v drese "kráľov". Stal sa po Robovi Blakeovi (161) iba druhým obrancom v histórii LA, ktorý sa dostal na túto streleckú métu.

Šesťdesiatbodový Panarin

Artemij Panarin prispel asistenciou k triumfu NY Rangers nad Seattlom (5:2) a v 43. zápase sezóny sa dostal na 60-bodovú métu (27+33). Napodobnil tak svoj kúsok z ročníka 2019/2020, vtedy nakoniec finišoval s 95 bodmi (32+63) v 69 dueloch.

Viac nemohol pridať, lebo základnú časť stopla pandémia koronavírusu. Rýchlejšie v histórii klubu nazbieral 60 bodov iba český útočník Jaromír Jágr v ročníku 2005/2006, stačilo mu na to 39 stretnutí.