Minťukov sa pridal k Brinkovi a Cooleymu. Spoločne vedú produktivitu nováčikov v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Minťukov sa pridal k Brinkovi a Cooleymu. Spoločne vedú produktivitu nováčikov v NHL

Minťukov zaznamenal ôsmy bod vo svojej nováčikovskej sezóne v NHL.
Minťukov zaznamenal ôsmy bod vo svojej nováčikovskej sezóne v NHL.Profimedia
Ruský obranca Pavel Minťukov (19) sa podieľal asistenciou na góle Anaheimu v zápase proti Vegas a spolu s Bobbym Brinkom (22) z Philadelphie vedie tabuľku produktivity nováčikov hokejovej NHL. Na treťom mieste ich dopĺňa Logan Cooley (19) z Arizony.

Obhajcovia Stanleyho pohára prehrali v noci na pondelok na ľade Ducks 2:4. "Káčeri" natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov. Hostia viedli po dvoch tretinách 2:0, no domácim sa v treťom dejstve podaril dokonalý obrat. Carrick vsietil dva góly, 19-ročný Minťukov mu prihral na prvý.

Šikovne získal puk a pomedzi dvoch hráčov ho poslal spoluhráčovi. Ten sa zoči-voči brankárovi presadil po blafáku. "Je ťažké uveriť, že hoci má len 19 rokov, hrá s takým pokojom. Niet pochýb, že v tejto lige bude mnoho rokov hrať prvé husle," uviedol Carrick pre zámorské médiá.

Štatistický prierez nováčikov v NHL k 6. novembru.
Štatistický prierez nováčikov v NHL k 6. novembru.Flashscore/Profimedia

Rus si pripísal ôsmy bod v sezóne a spolu s Brinkom a Loganom Cooleyom z Arizony je na čele produktivity nováčikov. Draftová jednotka Connor Bedard z Chicaga je na 4. mieste s piatimi gólmi a dvomi asistenciami.