Na farme sa dlho neohrial. Zranenie opory Seattlu posiela Studeniča späť do NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na farme sa dlho neohrial. Zranenie opory Seattlu posiela Studeniča späť do NHL
Studenič sa vracia do profiligy.
Studenič sa vracia do profiligy.Profimedia
Slovenský krídelník Marián Studenič (25) bol povolaný z AHL späť do NHL. Stalo sa tak po tom, čo jeho Seattle Kraken zapísal na listinu zranených hráčov Andrého Burakovského (28).

Studenič v prebiehajúcej sezóne profiligy nastúpil na dva duely za Kraken, v ktorých mal ice-time na úrovni 9:53, respektíve 6:20 minúty, pričom nebodoval. V AHL sa rodákovi z Holíča darí viac, v 16 súbojoch získal 12 bodov za sedem gólov a päť asistencií.

Seattle povolal Slováka späť do NHL ešte pred súbojom sobotňajším nočným súbojom farmy Coachella Valley, ktorého sa Studenič už nezúčastnil. Do nižšej súťaže pritom 25-ročný útočník smeroval stredu 6. decembra.

André Burakovsky nenastúpil do zápasu od 25. októbra, na ľad sa vrátil 8. decembra, keď za deväť minút stihol asistovať na jediný gól svojho mužstva proti New Jersey.

Po ňom sa však znovu zranil a tímu bude chýbať. Ako dlho, to klub zo západného pobrežia USA zatiaľ nešpecifikoval, zranenie sa bude posudzovať z týždňa na týždeň. V minulej sezóne získal švédsky útočník 39 bodov (13+26) v 49 meraniach síl základnej časti.