NHL spoznala ďalších účastníkov play-off, Seattle zdemoloval Kelemenovu Arizonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
NHL spoznala ďalších účastníkov play-off, Seattle zdemoloval Kelemenovu Arizonu
Stars sa môžu tešiť na ďalšie duely.
Stars sa môžu tešiť na ďalšie duely.Profimedia
Základná časť zámorskej profiligy vrcholí, mužstvá sa nechcú vzdať šance na postup do vyraďovacej časti sezóny. Záruku play-off si potvrdili ďalší dvaja účastníci NHL a rovnaký cieľ má aj Seattle, na ktorý nebude v najlepšom spomínať tím Miloša Kelemena (23).

Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 3:4 sn

Štadión Xcel Energy Center hostil súboj mužstiev z horných poschodí Západnej konferencie. Domáci sa výhrou mohli priblížiť k najvyšším priečkam, túto vidinu im však 35 sekúnd pred koncom stretnutia narušil Pavel Dorofejev zásahom na 3:3.

Dvadsaťdvaročný ruský útočník vyrovnával stav duelu aj predtým, keď jeho prvý gól v zápase znamenal úpravu skóre na 2:2. Legionár sa presadil i v nájazdovej lotérii, čím výrazne dopomohol k víťazstvu hostí. Minnesotu tesná prehra až tak mrzieť nemusí, káder Wild sa totiž prebojoval do play-off, v ktorom sa predstavia aj Golden Knights.

Dallas Stars - Nashville Predators 5:1

Istotu vyraďovacích bojov si zabezpečil i Dallas. Do vlastných rúk to proti Nashvillu zobral Jason Robertson a podieľal sa na štyroch z piatich gólových rán hostiteľa. S bilanciou 1+3 sa stal jednoznačným režisérom kľúčového úspechu.

O prienik do ďalšej fázy sezóny môžu ešte zabojovať aj Predators, ktorí v Centrálnej divízii strácajú na postupovú priečku päť bodov. Nachádza sa na nej Winnipeg, oproti ktorému máju zápas k dobru. Na Nashville dohromady čaká ešte šesť súťažných stretnutí. 

Zvyšné zápasy Nashvillu v základnej časti
Zvyšné zápasy Nashvillu v základnej častiFlashscore

Seattle Kraken - Arizona Coyotes 8:1

Medzi elitou ročníka sa chce predstaviť aj Seattle, ktorí o toto privilégium bojuje v Pacifickej divízii. V meraní síl s Arizonou si k naplneniu tejto ambície domáci značne pomohli. Oponentovi nedali šancu a prenasledovateľovi z Calgary, ktorý má o odohraný duel viac, odskočili na rozdiel piatich bodov.

O gólový scenár stretnutia sa postaralo až osem strelcov. Jediným protagonistom s dvomi presnými zásahmi bol Jared MacCann. V drese Coyotes odohral deväť minút slovenský útočník Miloš Kelemen. Hostia natiahli svoju sériu prehier už na číslo osem.

Posledných 7 duelov Arizony
Posledných 7 duelov ArizonyFlashscore