Zabrzdil, nasnežil a rozšíril enklávu. Kelemen 74. Slovákom s gólom v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zabrzdil, nasnežil a rozšíril enklávu. Kelemen 74. Slovákom s gólom v NHL

Kelemen rozšíril streleckú enklávu Slovákov v NHL.
Kelemen rozšíril streleckú enklávu Slovákov v NHL.Twitter @ArizonaCoyotes
Slovenský hokejista Miloš Kelemen (23) strelil vo svojom deviatom zápase v drese Arizony Coyotes premiérový gól v NHL. Rodák zo Zvolena uzavrel skóre duelu, v ktorom “kojoti” prehrali doma so San Jose 2:7.

Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu sa stal 74. Slovákom, ktorý skóroval v NHL. Web nhl.com síce uvádza na oficiálnom zozname len 73 slovenských strelcov, ale Petra Ölveckého, ktorý zaznamenal v 32 dueloch dva presné zásahy, zaradila stránka v tomto zozname medzi slovinských hokejistov, hoci v profile ho registruje ako Slováka.

Arizona - San Jose 2:7

Kelemen zároveň zaknihoval aj svoj prvý kanadský bod v zámorskej súťaži. V 56. minúte potiahol puk po krídle, natlačil sa pred bránku, zabrzdil, čím z ľadu urobil snehovú spŕšku a prekonal Kaapa Kahkonena.

Dvadsaťtriročný krídelník bol na ľade necelých deväť minút, ale počas 14 striedaní bol mimoriadne aktívny. Na bránku súpera vyslal až šesť striel, najviac zo všetkých hráčov Coyotes a pridal aj štyri hity.

V tejto sezóne si okrem Kelemena otvorili strelecký účet v profilige aj Juraj Slafkovský (Montreal) a Pavol Regenda (Anaheim). Na farme v AHL odohral Kelemen v tomto ročníku 58 zápasov s bilanciou 14+15.

Kelemen s pukom, ktorý mu bude navždy pripomínať prvý zásah v NHL.
Kelemen s pukom, ktorý mu bude navždy pripomínať prvý zásah v NHL.Twitter @ArizonaCoyotes