Noc ovládli hráči Vancouveru, MacKinnon atakuje rekord Sakica, Malkin zreje ako víno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Noc ovládli hráči Vancouveru, MacKinnon atakuje rekord Sakica, Malkin zreje ako víno

Konzistentný Malkin má stále čo ponúknuť.
Konzistentný Malkin má stále čo ponúknuť.TASR
Hviezdou NHL v noci na utorok bol útočník Vancouveru Elias Pettersson (25). V dueli na ľade NY Rangers zaznamenal štyri body (2+2). Jeho spoluhráč Quinn Hughes (24) si pripísal asistenciu a štyri plusové plusové body, ešte lepšiu bilanciu mal ďalší zadák Filip Hronek (26). Okrem štyroch "plusiek" pridal dve asistencie. Útočník Nathan MacKinnon (28) atakuje klubový rekord Colorada v sérii zápasov s aspoň jedným bodom na domácom ľade.

Zo súpisky Canucks sa darilo aj členovi elitnej formácie Brockovi Boeserovi, ktorý sa pri výhre nad Rangers presadil dvakrát, raz skóroval aj J.T. Miller. V uplynulých dvoch stretnutiach, ktoré spolu odohrali Miller, Boeser a Pettersson, získali celkovo 16 bodov (8+8). Švédsky center skóroval dvakrát v dvoch súbojoch po sebe a celkovo v troch zo štyroch.

Dvomi zásahmi do siete Rangers sa blysol aj Nils Höglander, 23-ročný švédsky útočník nestrelil dva góly v jednom dueli od 10. decembra 2021. "Hrá tak, ako by mal. Je veľmi rýchly, je to môj krajan, strelil pekný gól. Bol som z neho nadšený," povedal Pettersson o Höglanderovi.

Pre Vancouver to bolo 40. vystúpenie v sezóne a už traja jeho hráči získali viac ako 50 bodov. Už pred stretnutím s Rangers túto hranicu ako prvý prekonal útočník Miller (54), teraz sa k nemu pridali Hughes (50) a Pettersson (52). Kanadský tím je len druhým z NHL v 21. storočí, v ktorom traja hráči získali viac ako 50 bodov v 40 zápasoch od začiatku sezóny. Pred 16 rokmi sa podobný úspech podaril triu z Ottawy Senators - Dany Heatley, Jason Spezza a Daniel Alfredsson.

V drese Rangers si asistenciu pripísal Artemij Panarin, bola už jeho 475. v profilige. V historickej tabuľke prekonal v tejto štatistike krajana Igora Larionova. Panarin v prebiehajúcej sezóne odohral 39 zápasov, v ktorých zaznamenal 25 gólov a 31 asistencií.

Ďalší Rus Jevgenij Malkin pomohol gólovou prihrávkou k triumfu Pittsburghu nad Philadelphiou 4:1, bola už jeho 20. v aktuálnom ročníku. Tridsaťsedemročný útočník dosiahol hranicu 20 asistencií už v 18. sezóne za sebou, čím sa vyrovnal spoluhráčovi Sidneymu Crosbymu a Anžemu Kopitarovi z Los Angeles - spomedzi aktívnych hráčov NHL dosiahli túto métu okrem Malkina len kapitáni Penguins a Kings.

Colorado zdolalo Boston 4:3 po nájazdoch. Bol to 22. domáci duel Avalanche v tejto sezóne NHL a v každom z nich zaznamenal útočník Nathan MacKinnon aspoň jeden bod. Priblížil sa tak k 23-ročnému klubovému rekordu. V sezóne 2000/01 bodoval Joe Sakic v 23 domácich zápasoch za sebou.