Nový rekord Ovečkina. Fehérváry i Černák s asistenciou, Nemec stratil šancu na play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nový rekord Ovečkina. Fehérváry i Černák s asistenciou, Nemec stratil šancu na play-off
Ovečkin neprestáva žiariť.
Ovečkin neprestáva žiariť.Profimedia
V zámorskej hokejovej profilige sa opäť skloňovalo meno Alexandra Ovečkina (38). Skúsený útočník pomohol k výhre Washingtonu svojím 30. gólom sezóny, čím sa postaral o nový rekord súťaže. Udalosťou večera z pohľadu slovenských fanúšikov bol prvý hetrik Juraja Slafkovského (20) v NHL. Body za asistencie si zapísali Martin Fehérváry (24) a Erik Černák (26). Šimon Nemec (20) si play-off nezahrá.

Detroit - Washington 1:2

Po dueli v Detroite sa okrem dôležitého triumfu Capitals hovorilo najmä o rekordnom zápise Ovečkina. Washington uspel v súboji tabuľkových susedov Východnej konferencie, pretrhol šnúru šiestich prehier a opäť sa dostal na priečku zaručujúcu účasť v play-off.

Pozornosť ale smerovala na spomínaného ruského útočníka, ktorý presným zásahom v poslednej minúte prvej tretiny rozhodol o tom, že zažije už 18. sezónu NHL s minimálne 30 gólmi. Týmto počinom stanovil nové maximum súťaže. Dve minúty predtým sa na úvodnej trefe stretnutia podieľal asistenciou Fehérváry. Pri tesnej výhre strávil na ľade 21:24 min.

New Jersey - Toronto 2:5

Káder Devils v zostave s Nemcom nepotešil domácich fanúšikov. Po prehre s Torontom už nemá šancu na nadstavbovú časť sezóny. Slovenský obranca si v tretej defenzívnej dvojici odkrútil 16:59 min, mal dve strely a dve trestné minúty.

Auston Matthews si v drese hostí pripísal bilanciu 1+1. Najlepší strelec súťaže tak zaznamenal svoj 66. presný zásah, čo je v rámci jedného súťažného ročníka najviac spomedzi aktívnych hokejistov. 

Tampa - Columbus 5:2

Pri výhre nad Blue Jackets zaknihoval gólovú asistenciu Černák. Slovenský bek odohral 19:39 min, pripísal si dva plusové body, dve strely na bránku a rozdal tri bodyčeky. Hetrikom sa blysol kapitán domácich Steven Stamkos, ktorý okorenil svoj výkon aj gólovou prihrávkou. 

Efektívny Nikita Kučerov mal tri asistencie, 139-bodový líder produktivity jednotlivcov tak predviedol už štvrté trojbodové vystúpenie v rade. Tampa je so ziskom 95 bodov na šiestom mieste Východnej konferencie.

San Jose - Calgary 2:3

San Jose sa druhýkrát v ročníku stretlo s tímom Flames. Po februárovej výhre 6:3 sa tentokrát z triumfu netešilo. Posledný celok Západnej konferencie neuspel v predĺžení, ktoré po troch minútach rozhodol v presilovke Kuzmenko. Jeho spoluhráčom v prvom útoku hostí bol Pospíšil, ten strávil na klzisku 12:55 min. Calgary patrí na západe 12. priečka, na vyraďovacie boje už pomýšľať nemôže.

Premiérový hetrik v NHL. Slafkovský zažil pamätný večer.

Ďalšie výsledky:

Boston - Carolina 1:4

Florida - Ottawa 2:0

NY Islanders - NY Rangers 4:2

Dallas - Buffalo 3:2

Nashville - Winnipeg 3:4 pp

Colorado - Minnesota 5:2

Anaheim - Los Angeles 3:1

Seattle - Arizona 5:0