Oilers a Stanley Cup? Prišiel náš čas, vie Draisaitl. O novej zmluve zatiaľ nehovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oilers a Stanley Cup? Prišiel náš čas, vie Draisaitl. O novej zmluve zatiaľ nehovorí

Leon Draisaitl chce konečne vyhrať Stanleyho pohár.
Leon Draisaitl chce konečne vyhrať Stanleyho pohár.Profimedia
Leon Draisaitl (28) sa s Edmontonom Oilers šplhá k historickému rekordu v počte víťazstiev za sebou. Klub vyhral už 16-krát v rade. No zatiaľ čo šance na zisk vytúženého Stanleyho pohára sú, pravdepodobne, vyššie ako kedykoľvek predtým, budúcnosť rodáka z Kolína nad Rýnom v tíme zostáva neistá.

Nie príliš želaná pauza

Už najbližší víkend prinesie Zápas hviezd. Draisaitlovi však spomienka na ten posledný môže vyvolať nie príliš príjemné emócie. Nešťastné vystúpenie v minuloročnej súťaži zručností môže byť v mysli kolínskeho rodáka stále živé.

"Niekedy to vyjde, inokedy nie," povedal Draisaitl svojím tradičným stručným spôsobom, pričom narážal na minuloročnú súťaž v presnej streľbe, v ktorej skončil na poslednom mieste. V piatok sa hviezda Edmontonu môže v Toronte opäť predviesť. Aj keď prestávka prichádza v nevhodnom čase.

Draisaitl je v tíme Oilers na rekordnej vlne. Kanadský klub vyhral 16 zápasov v rade, čo je len o jeden menej ako rekord Pittsburghu Penguins z ročníka 1992/93 s vtedajšími superhviezdami Mariom Lemieuxom a Jaromírom Jágrom.

Edmonton vyhráva jeden zápas za druhým.
Edmonton vyhráva jeden zápas za druhým.AFP

"Radšej by sme hrali ďalej," priznal ofenzívny hokejista. Po mizernom štarte do sezóny, keď z prvých 13 zápasov mužstvo vyhralo len trikrát, sa Edmonton v poslednom čase rozbehol. Tím vedený Draisaitlom a jeho elitným partnerom Connorom McDavidom je momentálne považovaný za favorita na zisk Stanley Cupu.

"Prišiel náš čas. Robíme všetko pre to, aby sme s Oilers konečne vyhrali Stanleyho pohár," povedal Draisaitl. "Na začiatku sezóny sme boli v ťažkej situácii. Keď prehráte niekoľko zápasov za sebou, je ťažké nájsť cestu k víťazstvu. Teraz však máme pocit, akoby sme nedokázali ani prehrať," pokračoval.

Rozhodnutie o novej zmluve zatiaľ nepadlo

Cez víkend vo svojom 683. zápase v NHL prekonal hranicu 800 bodov, čo sa podarí len málokomu. V histórii Oilers boli rýchlejší iba Wayne Gretzky (352), McDavid (545) a Jari Kurri (558). Fanúšikovia však premýšľajú nad niečim iným. Draisaitlovi sa totiž po sezóne 24/25 končí zmluva. Za súčasného stavu môže po skončení tej aktuálnej rokovať s inými tímami.

"Nemôžem o tom nič povedať a ani nechcem," zdôraznil. "Plne sa sústredím na Edmonton a uvidíme, čo sa stane v lete alebo v nasledujúcom roku." V rozhovore pre Oilersnation však Draisaitl naznačil niečo viac: "Budem robiť to, čo je pre mňa najlepšie."

Koniec koncov, toto by mohol byť Draisaitlov posledný veľký kontrakt. V zámorských médiách sa hovorí o sume okolo 13 miliónov dolárov ročne a nebudeme si klamať, je to reálne. Aj McDavid bude potrebovať novú zmluvu od roku 2026. Pre Draisaitla by teda táto sezóna mohla byť hypoteticky predposlednou šancou získať s Edmontonom Stanleyho pohár.

Edmonton je rozbehnutý a zatiaľ sa nenašiel nikto, kto by ho dokázal zastaviť.
Edmonton je rozbehnutý a zatiaľ sa nenašiel nikto, kto by ho dokázal zastaviť.Profimedia