Oilers s novým kanadským rekordom v počte víťazstiev v rade a opäť tridsaťgólový Pastrňák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oilers s novým kanadským rekordom v počte víťazstiev v rade a opäť tridsaťgólový Pastrňák

David Pastrňák sa dostal opäť na métu tridsiatich gólov v sezón. Po siedmy raz v kariére.
David Pastrňák sa dostal opäť na métu tridsiatich gólov v sezón. Po siedmy raz v kariére.Profimedia
Hokejisti Edmontonu natiahli víťaznú sériu v NHL na 13 zápasov, čím vytvorili nový kanadský rekord súťaže. Oilers zvíťazili v Calgary 3:1 a stali sa dvanástym tímom, ktorý vyhral aspoň 13 zápasov za sebou. Rekord profiligy držia hráči Pittsburghu Penguis, ktorí v sezóne 1992/93 triumfovali v 17 zápasoch za sebou. Víťazstvo na ľade Flames vychytal Stuart Skinner (25), ktorý zvíťazil desiatykrát v rade a vyrovnal klubový rekord ikony "olejárov" Granta Fuhra zo sezóny 1985/86.

David Pastrňák pomohol Bostonu k víťazstvu nad Montrealom (9:4) bilanciou 1+1. Siedmykrát v kariére sa dostal na 30-gólovú hranicu, čím vyrovnal na druhom mieste histórie Bruins zápis Johna Bucyka. Osemkrát v drese Bostonu zaznamenali 30-gólové sezóny Phil Esposito a Rick Middleton. Pastrňák v rebríčku českých hokejistov prekonal Petra Klímu, lepší je už len Jaromír Jágr (15 sezón s 30 gólmi).

Brankár St. Louis Jordan Binnington chytil 18 striel Washingtonu (3:0) a zaznamenal 14. shutout v kariére. V historických tabuľkách Blues prekonal zápis Romana Tureka a osamostatnil sa na piatom mieste. Tretí je Jaroslav Halák s 20 čistými kontami v drese s modrou notou na hrudi.

Dvaja hráči sa blysli prvými hetrikmi v NHL - Danton Heinen (Boston) strelil tri góly Montrealu vo svojom 450. zápase a Logan O'Connor (Colorado) skóroval trikrát do siete Philadelphie. Svoje prvé góly v profilige strelili obranca Jackson LaCombe (Anaheim) a útočník Brendan Brisson (Vegas).

Cale Makar zaznamenal asistenciu a stal sa druhým najrýchlejším obrancom v histórii NHL s 300 bodmi. Hviezdny hokejista Colorada na to potreboval 280 zápasov, lepší bol len Bobby Orr (279).