Slováci v NHL by radi na uplynulú noc zabudli, Demitrovci vhodili slávnostné buly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v NHL by radi na uplynulú noc zabudli, Demitrovci vhodili slávnostné buly
Mária Demitrová (v strede) spoločne so synom Lucasom a dcérou Zarou pred slávnostným buly v zápase St. Louis - Washington.
Mária Demitrová (v strede) spoločne so synom Lucasom a dcérou Zarou pred slávnostným buly v zápase St. Louis - Washington.Profimedia
Sobotňajší večer a noc na nedeľu už tradične znamenajú bohatú porciu duelov v zámorskej hokejovej NHL. Hralo sa 12 zápasov, v nich sa predstavili štyria Slováci. Bodoval len jeden z nich, avšak všetci odchádzali z ľadu s pocitom prehry.

Boston - Montreal 9:4

Len dva dni dozadu nazbieral krídelník Juraj Slafkovský prvý raz v NHL tri mínusové body, aby si to zopakoval hneď v ďalšom stretnutí. Síce asistoval na otvárací zásah v presilovke Colea Caufielda, ale v celkovom súčte jeho dve strely, štyri hity a najmä tri straty puku počas 20:06 minúty na ľade Montrealu k výhre nepomohli. 

Hrdinom Bruins bol 28-ročný útočník Danton Heinen, ktorý svoje góly rozdelil do jednotlivých tretín, vďaka čomu zaznamenal hetrik deväť minút pred koncom.

New Jersey - Dallas 2:6

Dve mínusky šli aj na konto obrancu Šimona Nemca (19:09 minúty), ktorý ešte môže byť rád, že jeho vylúčenie za hrubosť v polovici zápasu Dallas nepotrestal. Okrem toho dvakrát zablokoval pokus hostí a raz získal puk. 

Stars totálne ovládli dianie na ľade v Prudential Center, dali prvých šesť gólov, pričom domáci sa presadili až v čase 53:15. Pre Devils to bola tretia prehra za uplynulý týždeň.

St. Louis - Washington 3:0

O nič lepšie nedopadol ani bek Martin Fehérváry (19:25). Aj on si posedel na trestnej lavici dve minúty za nešportové správanie, ale v rámci vzájomného trestu. Raz vypálil, bodyčekoval i získal puk, ale nezabránil tomu, aby si Blues, konkrétne Jordan Binnington, udržali čisté konto pri 18 zákrokoch.  

Pred duelom vhodili slávnostné buly noví, iba deň predtým vyhlásení, členovia Siene slávy St. Louis Keith Tkachuk, Mike Liut a za zosnulého Pavla Demitru jeho manželka Mária Demitrová s deťmi. Z hľadiska potom sledovali úspešný večer domáceho celku.

Calgary - Edmonton 1:3

A do tretice pykal za svoj skutok na lavici hanby Slovák. Útočník Adam Ružička bol vylúčený v prvom dejstve za nedovolené bránenie v hre, aj on si však odsedel plnú dĺžku trestu. Tréner Calgary Ryan Huska ho prakticky na ľad ani nepúšťal, ale to ani celú štvrtú formáciu, ktorá hrala tesne nad hranicou šiestich minút. Martin Pospíšil pre zranenie nehral.

Na triumfe hostí sa tentoraz najväčšie hviezdy nepodieľali, víťazný gól išiel na konto Sama Gagnera. Flames ťahali za kratší koniec druhý raz v rade, zatiaľ čo Edmonton navýšil sériu výhier na číslo 13.

Buffalo - Tampa Bay 1:3

Bez zraneného Erika Černáka porazila Tampa Bay na ľade protivníka Buffalo, hoci to bola dráma do predposlednej minúty, keď skóre spečatil do prázdnej bránky Calvin de Haan. Na zásah mu asistovala dvojbodová dvojica - Brandon Hagel (0+2) a Nick Paul (1+1).

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Colorado 4:7

Arizona - Nashville 3:2

Ottawa - Winnipeg 1:2 pp

Vancouver - Toronto 6:4

San Jose - Anaheim 5:3

Vegas - Pittsburgh 3:2

Los Angeles - NY Rangers 2:1