Posledný raz ako tínedžer. Slafkovský asistoval a vylepšil dva vlastné rekordy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Posledný raz ako tínedžer. Slafkovský asistoval a vylepšil dva vlastné rekordy
Aktualizované
Slafkovský bodoval nepretržite v deviatich po sebe idúcich dueloch.
Slafkovský bodoval nepretržite v deviatich po sebe idúcich dueloch.AFP
Juraj Slafkovský (19) odohral svoj posledný zápas v NHL ako tínedžer. V noci na piatok opäť bodoval, vďaka čomu vylepšil dva vlastné rekordy. Zo Slovákov sa v 14 dueloch profiligy predstavili ešte Martin Fehérváry (24) a Martin Pospíšil (24). Tomáš Tatar (33) za Seattle druhý raz nehral, Kraken v oboch prípadoch triumfovali.

Montreal - Philadelphia 4:1

Canadiens vyhrali tretí raz po sebe aj vďaka asistencii Slafkovského. Rodák z Košíc oslávi v sobotu 20. narodeniny, no ešte predtým dokázal zveľadiť dva klubové rekordy, ktoré mu už patrili. 

Prvý z nich je v dĺžke bodovej série tínedžera (deväť zápasov), pričom počet získaných bodov tínedžera v jednej sezóne v histórii Montrealu definitívne stanovil na 41 bodov (15 gólov a 26 asistencií). Okrem primárnej asistencie na otvárací presilovkový zásah Slafkovský vystrelil raz na bránku, rozdal šesť hitov (najviac v dueli), pridal blok, ale aj dve straty puku počas 15:40 minút na ľade.

Hrdinom Montrealu bol Mike Matheson s tromi asistenciami, dvojica Joel Armia a Nick Suzuki zaknihovala bilanciu 1+1. Cayden Primeau mal úspešnosť zákrokov 96,67 %, čo Philadelphii skomplikovalo cestu do play-off. Siedmi Flyers prehrali šieste z ostatných ôsmich meraní síl, ale na východe majú naďalej trojbodový náskok na deviaty Detroit, hoci odohrali o súboj navyše.

Toronto - Washington 5:1

Toronto je už dávno jasným postupujúcim do vyraďovacej fázy. Doma rozdrvilo Washington vďaka dvom trefám Tylera Bertuzziho, nikto iný nezískal viac ako bod. 

Na strane porazených odohral 19:41 minúty obranca Martin Fehérváry, ktorý si pripísal tri mínusové body, tri hity a jeden blok. Capitals prehrali po troch stretnutiach.

Vo Východnej konferencii im patrí ôsme miesto o bod za Philadelphiou, ale pred deviatym Detroitom vedú o dva body a majú zápas k dobru. Špecializovaný portál MoneyPuck.com odhaduje šance Washigtonu na postup na úroveň 68,8 %.

St. Louis - Calgary 5:3

Calgary Martina Pospíšila ťahá šnúru piatich prehier, čo je rovnako dlhá doba bez bodu pre slovenského útočníka. Proti St. Louis bol na ľade 13:10 minúty, čo pretavil na dve plusky, dve strely, štyri hity a jeden blok.

Flames sú už bez šance na play-off, Blues si aj vďaka dvom gólom Pavla Bučneviča držia podľa MoneyPuck.com šancu na boje o Stanley Cup na hranici 4,4 %.

Ďalšie výsledky:

Florida - NY Islanders 2:3

Ottawa - Chicago 2:0

Pittsburgh - Columbus 3:2

Carolina - Detroit 4:0

Minnesota - San Jose 3:1

Winnipeg - Vegas 1:4

Colorado - NY Rangers 2:3 sn

Edmonton - Los Angeles 4:1

Arizona - Nashville 8:4

Seattle - Anaheim 4:2

Vancouver - Dallas 1:3