Pospíšil asistoval, Černák sa vrátil, obaja pri obratoch dominovali. Tatar znovu úspešne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil asistoval, Černák sa vrátil, obaja pri obratoch dominovali. Tatar znovu úspešne

Černák sa po zranení vrátil vo veľkom štýle, keď rozdal päť bodyčekov.
Černák sa po zranení vrátil vo veľkom štýle, keď rozdal päť bodyčekov.Profimedia
Štyria slovenskí hokejisti boli v akcii v NHL v noci na stredu, všetci sa tešili z víťazstva. Do kanadského bodovania sa zapísal iba Martin Pospíšil (24), ktorý zaknihoval aspoň bod v treťom stretnutí po sebe.

Buffalo - Seattle 2:5

Tomáš Tatar figuroval ako krídelník prvej formácie Seattlu pri výhre nad Buffalom. Skúsený útočník zaznamenal plusový bod a dve strely na bránku počas 14:33 minút na ľade. Pre Kraken to bola siedma výhra po sebe, pričom najmladší účastník NHL prehral naposledy ešte 19. decembra 2023. 

Seattle je v Západnej konferencii na deviatom mieste so 43 bodmi. Priebežne ôsmy Edmonton ich síce má rovnako, ale Oilers majú na konte o tri vystúpenia menej.

Tampa Bay - Los Angeles 3:2 pp

Erik Černák sa vrátil do zostavy Tampy Bay prvý raz od zranenia, ktoré si privodil na Nový rok. Nastúpil v druhom defenzívnom páre, jeho ice-time sa vyšplhal na 19:34 minúty. Aj on mal plusku, dominoval však v počte hitov vo svojom tíme - rozdal ich päť, raz zakončil a v jednom prípade pokus súpera zablokoval.

Domáci prehrávali od času 34:30 o dve trefy, aby napokon v tretej tretine vyrovnali a rozhodli v predĺžení zásahom Nicka Perbixa, ktorý mal spoločne s Brandonom Hagelom bilanciu gól a asistencia.

Calgary - Ottawa 6:3

Slovenské duo v Calgary sa rovnako mohlo tešiť. Martin Pospíšil (11:13 minút) už tradične ako hráč druhého útoku, Adam Ružička po vynechaní ostatného duelu ako štvrtého (9:21 minút, najmenej z tímu). 

Pospíšil asistoval, odniesol si dva plusové body, súperov bodyčekoval sedemkrát (najviac v zápase), raz pálil na bránku, dvakrát získal puk a vyhral jedno buly, ale bol aj vylúčený za bránenie v hre, čo hostia využili. Ružička, na druhej strane, odchádzal s jednou mínuskou, jedným zakončením a dvomi úspešnými vhadzovaniami zo siedmich. 

Noah Hanifin mal bilanciu 1+2 a celkovo získal päť plusiek, ďalší štyria hokejisti Flames získali po dva body. Calgary uspelo po dvoch súbojoch a predovšetkým po tom, čo v tretej tretine dalo štyri góly a otočilo priebeh z 2:3 na 6:3. V Západnej konferencii je dvanáste so ziskom 41 bodom. Ottawa je vo Východnej konferencii posledná s 28 bodmi.

Ďalšie výsledky:

Toronto - San Jose 7:1

NY Islanders - Vancouver 2:5 

Nashville - Anaheim 3:5

St. Louis - Florida 1:5

Winnipeg - Columbus 5:0

Chicago - Edmonton 1:2

Arizona - Boston 4:3 pp