Pospíšil prelomil gólové mlčanie, tímu Calgary pomohol zdolať lídra súťaže

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil prelomil gólové mlčanie, tímu Calgary pomohol zdolať lídra súťaže

Calgary sa tešilo zo vzácneho triumfu.
Calgary sa tešilo zo vzácneho triumfu.Profimedia
NHL si prichystala 11 predstavení a vystúpenia štyroch slovenských hokejistov. Kanadské štatistiky si vylepšil iba Martin Pospíšil (24), pri cennom domácom skalpe lídra Východnej konferencie z Bostonu ukončil svoje dvojmesačné gólové suchoty.

New Jersey - NY Rangers 1:5

Devils a Rangers sa proti sebe postavili druhýkrát v aktuálnej sezóne. Po troch mesiacoch inkasovalo New Jersey od svojho oponenta z New Yorku znovu päť gólov, opäť prehralo a nepomohlo si v boji o prienik do najlepšej osmičky Východnej konferencie. Šimon Nemec naskakoval v druhej obrane domácich, odohral 18:37 min. Počas zápasu musel po zásahu hokejkou súpera zamieriť do šatne na krátke ošetrenie, následne sa vrátil späť do hry. Hostia po triumfe naďalej vytvárajú tlak na vedúci tím východu z Bostonu.

Pittsburgh - Montreal 4:1

Štvrtá prehra v rade vzdialila mužstvo Canadiens od priečok zaručujúcich play-off. Tentoraz Montreal podľahol kádru Penguins, ktorý má o tri duely menej a aktuálne už aj o šesť bodov viac. Vo farbách Habs sa nepodarilo bodovať Jurajovi Slafkovskému, na ľade strávil presne 21 minút. Hostiteľa potiahol za víťazstvom dvojgólový Kris Letang.

Tampa - Washington 3:5

Amalie Arena bola dejiskom súboja protivníkov, ktorí sa na východe snažia o zaistenie si vyraďovacej fázy. Stretnutie Lightning a Capitals sa ale odohralo bez účasti slovenských obrancov. Erik Černák sa v domácej zostave nepredstavil pre chorobu, jeho krajan Martin Fehérváry je zranený. Po vydarenom závere merania síl sa z výhry tešil celok z hlavného mesta USA, ktorý je momentálne na deviatom mieste práve za ôsmou Tampou.

Calgary - Boston 3:2 pp

Nádeje na TOP 8 sa nevzdávajú ani Flames a svoje ambície značne podporili v strete s Bruins. K zdolaniu lídra východu prispel aj Martin Pospíšil, ktorý prelomil dlhé čakanie na presný zásah. Na konci úvodnej tretiny ťažil z práce Kadriho i Zaryho a z bezprostrendej blízkosti bránky upravoval na 2:1. Presadil sa prvýkrát od 19. decembra a odkrútil si 15:28 min. Calgary stráca na play-off tri body.

Seattle - Vancouver 5:2 

Cenný skalp si na svoje konto pripísal tím Kraken, podarilo sa mu zdolať lídra západu. Pod výhru nad Canucks sa výrazne podpísalo trio McCann (1+3), Eberle (2+1) a Schultz (1+1). Tomáš Tatar si vo štvrtej ofenzívnej formácii Seattlu pripísal bez jednej sekundy 12 minút. Jeho mužstvo je ďalší účastníkom na zozname celkov bojujúcich o miestenku vo vyraďovacej časti sezóny.

Ďalšie výsledky:

Carolina - Florida 1:0

Detroit - Colorado 2:1 pp

Ottawa - Dallas 4:1

St. Louis - Islanders 4:0

Vegas - Toronto 3:7

Los Angeles - Nashville 1:4