Pospíšil v súboji s Nemcom prispel k zdolaniu Devils, Fehérváryho šiesta prehra v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pospíšil v súboji s Nemcom prispel k zdolaniu Devils, Fehérváryho šiesta prehra v rade
Pospíšil zaknihoval 8. asistenciu v sezóne.
Pospíšil zaknihoval 8. asistenciu v sezóne.Profimedia
Na štadiónoch zámorskej profiligy sa predstavila štvorica Slovákov. Martin Fehérváry (24) so svojimi Capitals neuspel na Floride, po súboji Šimona Nemca (19) a Martina Pospíšila (24) sa mohol tešiť útočník Calgary a Erik Černák (26) musel prehryznúť prehru v New Yorku.

Florida - Washington 4:2

Na deň presne sa po troch mesiacoch stretli tímy Panthers a Capitals druhýkrát v aktuálnom ročníku NHL. Domáci káder bojuje o popredné priečky Východnej konferencie, hostia by radi zmazali stratu na prvú osmičku. Rovnako ako v novembrovom dueli sa z triumfu tešila Florida.

Washington si pripísal šiestu prehru v rade a nezabránil tomu ani Fehérváry, ktorý v prvej defenzívnej dvojici mužstva odohral 17:32 min. Na konto obrancu smeroval mínusový bod. Hostiteľov potiahol trojbodový Matthew Tkachuk s bilanciou jedného presného zásahu a dvoch gólových asistencií.

New Jersey - Calgary 3:5

Desiaty káder Západnej konferencie zavítal na klzisko jedenásteho celku východu. Súboj bol okrem iného aj stretom slovenských hokejistov - farby Devils hájil Nemec, na opačnej strane barikády stál Pospíšil. Tímovo aj individuálne vyšiel zápas lepšie druhému menovanému.

Slovenský útočník na konci štvrtej minúty druhej tretiny našiel šikovnou prihrávkou v útočnom pásme medzi kruhmi dobre postaveného Kadriho, ktorého strela prešla medzi betóny brankára Vanečka. Puk však iba ostal stáť v bránkovisku, šikovne ho ale dosledoval Zary a v tej chvíli zvyšoval doklepnutím na 2:1. 

Pospíšil strávil na ľade 12:23 min, draftová dvojka z roku 2022 odohrala takmer 16 minút. Calgary tak momentálne na ôsme St. Louis stráca iba jediný bod, no Blues majú o dva duely menej.

NY Islanders - Tampa 6:2

Ostatné merania síl výberov Islanders a Lightning mali zakaždým jednoznačného víťaza. V apríli 2023 sa z výhry 5:0 tešila Tampa, o päť dní neskôr však zvíťazil jej súper 6:1 a podobný triumf si pripísal tím z New Yorku aj tentoraz.

Pri všetkom bol na strane hostí aj Černák, na svoje konto si pripísal bohatý herný čas v podobe takmer 23 minút. O úspechu domáceho mužstva prakticky rozhodlo už úvodné dejstvo, ktoré "ostrovania" vyhrali 3:1. Rovnakým rezultátom sa skončila aj prostredná časť. Islanders tak zdolali oponenta zo siedmeho miesta Východnej konferencie a na ôsmy Detroit majú so zápasom naviac už len dvojbodové manko.

Ďalšie výsledky:

Boston - Vancouver 4:0

Carolina - Colorado 5:2

Philadelphia - Winnipeg 4:1

Arizona - Vegas 2:3