Premiérový hetrik Nečasa, dva góly Colorada za päť sekúnd, Huberdeau už s osemstovkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Premiérový hetrik Nečasa, dva góly Colorada za päť sekúnd, Huberdeau už s osemstovkou
Český útočník mal dôvod na radosť.
Český útočník mal dôvod na radosť.TASR
Český hokejista Martin Nečas (25) sa vo svojom 330. zápase v základnej časti dočkal prvého hetriku v NHL. Útočník Caroliny pomohol tímu k triumfu nad Coloradom 5:2, keď všetky tri góly zaznamenal už po necelých 17 minútach prvej tretiny. Prekonal rekord svojho krajana Bobbyho Holíka (53), ktorý potreboval na rovnaký zápis o pol minúty viac.

Nečas sa presadil už po 112 sekundách, predviedol individuálnu akciu, keď získal puk vo vlastnom obrannom pásme, prešiel s ním až do útočného a prekonal Alexandara Georgijeva. Druhý gól dosiahol počas avizovaného vylúčenia Avalanche. Spoluhráč Brent Burns ho našiel medzi kruhmi a český útočník zamieril opäť presne. Hetrik skompletizoval v čase 16:51, keď sa uvoľnil pred bránkou, kde ho našiel Teuvo Teräväinen.

"Veľmi dlho som na to čakal a dúfal som, že ho čoskoro dosiahnem. Mali sme dobrý začiatok zápasu a je vždy pekné, keď hetrik zavŕšite aj víťazstvom," uviedol podľa nhl.com. Hráč Caroliny sa vrátil aj ku všetkým presným zásahom: 

"Prvý skončil v bránke po odraze, ale práve to sa stáva, keď namiesto prihrávky vystrelíte. Pri druhom to bola nádherná prihrávka od 'Burnsieho'. Máme tu veľa skvelých hráčov, ktorí vedia také situácie prečítať. Musím byť vtedy pripravený uvoľniť sa a vystreliť. Pri treťom som zvládol osobný súboj a Teräväinen ma skvelo našiel."

Nečas sa stal druhým hráčom Hurricanes s čistým hetrikom v prvej tretine. Najproduktívnejší hráč tímu v minulej sezóne vyrovnal zápis Coryho Stillmana, ktorému sa to podarilo 5. novembra 2007. Českého hokejistu pochválil aj tréner Rod Brind'Amour:

"Nečas je talentovaný hráč, veľmi dobre to vieme. Niekedy počas stretnutí alebo striedaní nie je výrazný, ale vždy je tam. Ak ste takýto dobrý, tak môžete zažiť aj zápasy, ako bol tento, keď skrátka gólovo explodujete."

V rovnakom stretnutí sa blysli aj hráči Colorada. Počas piatich sekúnd sa dokázali presadiť Zach Parise aj Samuel Girarda, čím znížili na 2:3, no to bolo z ich strany všetko a prehrali tretíkrát v rade. Boli to najrýchlejšie dva góly v histórii klubu, čím prekonali zápis Slováka Mariána Šťastného a Michela Gouleta z 22. októbra 1983 a Matsa Sundina s Owenom Nolanom (12. február 1993). Hokejisti Avalanche sa stali 33. tímom v histórii profiligy, ktorí strelil dva góly v rozpätí piatich sekúnd. Zároveň prvým od 14. januára 2022, keď Matt Boldy a Mats Zuccarello skórovali dvakrát počas štyroch sekúnd v drese Minnesoty.

Kanadský útočník Jonathan Huberdeau odohral 800. zápas v základnej časti a mal pre neho víťaznú príchuť. Jeho Calgary uspelo na ľade New Jersey Devils pomerom 5:3. Po Ryanovi Nugentovi-Hopkinsovi (847), Brandonovi Saadovi (830), Mikovi Zibanejadovi (817) a Adamovi Larssonovi (817) sa stal piatym hráčom z draftu v roku 2011, ktorý dosiahol tento míľnik.

Aj v druhom stretnutí za Flames sa dokázal gólovo presadiť Andrej Kuzmenko. Ruský krídelník bol nedávno súčasťou výmeny, keď prišiel z Vancouveru a opačným smerom zamieril Elias Lindholm. Kuzmenko zaznamenal víťazný gól proti Devils - v 50. minúte upravil na 4:2 a je 11. hráčom v dejinách klubu, ktorý skóroval v prvých dvoch vystúpeniach a len štvrtým za uplynulých 30 rokov. Pridal sa k Davidovi Mossovi (3, 2006/07), Daymondovi Langkowovi (2, 2005/06) a Jasonovi Wiemerovi (2, 1997/98).