Rangers krok od rekordu, Andersen na méte 600 bodov, MacKinnon vyrovnal Jágra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rangers krok od rekordu, Andersen na méte 600 bodov, MacKinnon vyrovnal Jágra

Od nového maxima delí lídra NHL už len jedna výhra.
Od nového maxima delí lídra NHL už len jedna výhra.Profimedia
Hokejisti New Yorku Rangers zdolali Montreal a 53. víťazstvom v sezóne vyrovnali klubový rekord z ročníka 2014/15. Dvaja brankári si udržali čisté konto - prvú nulu v profilige vychytal Jesper Wallstedt (21) z Minnesoty a Frederik Andersen (34) z Caroliny už svoju 27. v kariére. Filip Forsberg (29) z Nashvillu zaznamenal jubilejný 600. bod v NHL.

Rangers ťahajú rekordnú sezónu, so 110 bodmi vedú ligovú tabuľku a už v noci na stredu proti Islanders môžu pridať 54. triumf v základnej časti, čím by vytvorili nové maximum klubu. Už dávnejšie si zaistili účasť v play-off. Pred druhým najlepším tímom súťaže Bostonom majú v boji o Prezidentskú trofej momentálne trojbodový náskok, do konca základnej časti odohrajú oba tímy ešte štyri zápasy.

"Máme pred sebou ešte nejakú prácu. Ako športovci túžime prekonávať méty. Ak máme niečo v hlave, musíme za tým ísť a snažiť sa to dosiahnuť," uviedol pre nhl.com kapitán Jacob Trouba.

Artemij Panarin sa pod triumf tímu z Manhattanu podpísal gólom a tromi asistenciami a bodoval v deviatom zápase za sebou. Ruský krídelník zažil štvorbodový zápas už štvrtýkrát v tejto sezóne. Klubovým rekordom je päť takýchto výkonov – v ročníku 1995/96 ich dosiahol Mark Messier, v sezóne 1974/75 Rod Gilbert.

Talentovaný švédsky brankár Wallstedt sa tešil z prvého víťazstva a zároveň premiérového shutoutu v NHL. Na ľade Chicaga zneškodnil všetkých 24 striel domácich a pomohol Minnesote k triumfu 4:0. "Je to niečo neskutočné. Teší ma, že práca, ktorú vynakladám každý jeden deň, sa vypláca. Chalani predo mnou hrali úžasne," vyznal sa.

Mladý gólman je druhým nováčikom v histórii Wild, ktorý vychytal nulu vo svojom druhom zápase v NHL. Napodobnil zápis Josha Hardinga (2005/06). Wallstedt začal sezónu vo farmárskej AHL, vedenie Minnesoty ho povolalo z Iowy do prvého tímu iba v sobotu.

Čistým kontom sa blysol aj skúsený Andersen, ktorý 23 zákrokmi pomohol k víťazstvu Caroliny nad Columbusom 3:0. Dosiahol tretiu nulu v sezóne a 27. v profiligovej kariére. Vo skvelej forme hrá Clayton Keller, útočník Arizony opäť natiahol svoju bodovú šnúru. Vo víťaznom dueli na ľade San Jose (5:2) zaznamenal gól a asistenciu a bodoval už v 11. súboji v rade.

Forsberg pomohol k výhre Nashvillu na ľade New Jersey 3:2 po nájazdoch dvomi asistenciami. Švédsky útočník dosiahol 600. bod v profiligovej kariére. V 694 stretnutiach v základnej časti nazbieral 282 gólov a 318 asistencií.

Dallas triumfoval na ľade Colorada 7:4 aj vďaka 34 zákrokom brankára Jakea Oettingera. Ten vychytal už siedme víťazstvo v rade. Je jediným brankárom v dejinách organizácie Dallas Stars/Minnesota North Stars, ktorý v jednej sezóne dosiahol aspoň dve sedemzápasové víťazné šnúry. Jednu ťahal aj v januári, respektíve februári.

Nathan MacKinnon zaznamenal v drese Avalanche dve asistencie a na konte má 83 bodov v 38 domácich súbojoch. Vyrovnal tým zápis Jaromíra Jágra (1995/96) na druhom mieste produktivity v domácich súbojoch, počítajúc štatistiky za uplynulých 30 rokov. V sezóne 1995/96 dokázal legendárny Mario Lemieux nazbierať v domácom prostredí 104 bodov.