Rekordný Marchand potiahol Boston, gólové hody v Edmontone rozhodlo predĺženie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rekordný Marchand potiahol Boston, gólové hody v Edmontone rozhodlo predĺženie
Marchand zobral zodpovednosť na svoje plecia.
Marchand zobral zodpovednosť na svoje plecia.Profimedia
Prvé kolo play-off NHL pokračovalo trojicou duelov. Brad Marchand (35) nasmeroval svoj Boston za výhrou dvomi klubovými rekordmi. Úradujúci šampión z Vegas strieľal góly iba pred závermi tretín. Oilers a Kings znovu ukázali svoju streleckú chuť.

Toronto - Boston 2:4

/stav série 1:2/

Séria medzi štvrtým a piatym celkom základnej časti Východnej konferencie sa za vyrovnaného stavu presunula do Toronta. V Scotiabank Arene hostia vrátili svojmu súperovi požičané z predchádzajúceho stretnutia a na jeho ľade sa tešili z výhry. Zlomovým faktorom bol Brad Marchand, ktorému vyšla najmä tretia tretina.

Skúsený Kanaďan najprv asistoval na zásah DeBruska, potom sa postaral o rozhodujúcu trefu a následne aj o spečatenie výsledku. V kariére počas play-off zaknihoval už 55 gólov, čím vyrovnal klubový rekord. Rana na 3:2 bola v nadstavbe jeho dvanástou víťaznou a v tomto smere vytvoril nové maximum Bruins. Ďalšie meranie síl oboch mužstiev je na programe 28. apríla od 2:00 SEČ.

Dallas - Vegas 1:3

/stav série 0:2/

Obhajca titulu zvládol v úvodnom kole play-off zámorskej profiligy aj druhé vystúpenie na klzisku protivníka z Dallasu. O triumfe Golden Knights rozhodli závery tretín - hostia sa presadzovali výhradne v posledných dvoch minútach všetkých hracích častí.

Skóre otvoril v 19. minúte Marchessault, v 39. minúte sa k nemu pridal Hanifin a mágiu gólov pred koncom periód dokonal 34 sekúnd pred posledným klaksónom Eichel. Vegas si tak z prostredia oponenta berie plný počet bodov, na vlastnom ľade sa predstaví 28. apríla o 4:30 SEČ.

Edmonton - Los Angeles 4:5 pp

/stav série 1:1/

Po gólovom uragáne z prvého duelu (7:4) si tímy Oilers a Kings povedali, že podobné predstavenie doprajú divákom aj v nasledujúcom súboji. Už prvá 20-minútovka predpovedala slušnú porciu presných zásahov - hostia ju vyhrali 3:1. Pred treťou časťou zápasu už svietilo na ukazovateli skóre 3:3. Po 60 minútach to bolo 4:4 a šlo sa do predĺženia.

Postavami základnej hracej doby sa stali dvojgóloví strelci - domáci Holloway a hosťujúci Kempe. Hrdinom štvrtej časti druhého merania síl bol napokon Anže Kopitar. Ostrieľaný Slovinec rozhodol o výhre Los Angeles na začiatku tretej minúty.