Zákrok ako z inej galaxie. Verhaeghe hrdinom predĺženia, MacKinnon prekonal Šťastného

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zákrok ako z inej galaxie. Verhaeghe hrdinom predĺženia, MacKinnon prekonal Šťastného
Bobrovskij predviedol jedinečný zákrok.
Bobrovskij predviedol jedinečný zákrok.Profimedia
Jedným z hrdinov nočného programu 1. kola play-off NHL bol Carter Verhaeghe (28), ktorý v predĺžení rozhodol o triumfe Floridy nad Tampou. Kanaďan strelil vo vyraďovacích súbojoch svoj piaty gól v predĺžení v kariére. Colorado triumfovalo na ľade Winnipegu aj vďaka asistencii MacKinnona (28). Tá bola jeho 58. v dueloch nadstavby, čím sa v historickej klubovej tabuľke osamostatnil na 4. mieste a prekonal zápis Petra Šťastného (67).

Pred Verhaeghem sa len piatim hokejistom v histórii podarilo streliť päť gólov v predĺžení. Viac ich dali iba legendárni Joe Sakic (8) a Maurice Richard (6), rovnaký počet aj Glenn Anderson, Corey Perry a Patrick Kane. "Sú to fantastickí hráči. Je to niečo šialené, že sa moje meno spomína spolu s nimi," vravel Verhaeghe.

"Vždy, keď zápas dospeje do predĺženia, sme plní sebavedomia. Vieme, že sa duel môže nakloniť na ktorúkoľvek stranu a je to o jedinej strele, no niekto musí vytvoriť finálnu akciu," dodal v rozhovore pre oficiálny web súťaže. Panthers aj vďaka nemu vedú v sérii už 2:0 na zápasy.

Gólom prispel k triumfu aj Tarasenko, ktorého Florida získala pred uzávierkou výmen z Ottawy. Ruský útočník dosiahol už svoj 45. presný zásah v 99. súboji play-off. Pred 100. štartom vo vyraďovačke dokázali z aktívnych hráčov viackrát skórovať iba Ovečkin z Washingtonu (48) a MacKinnon z Colorada (45).

Zámorskú profiligu uchvátil zákrok, ktorý v meraní síl s tímom Lightning vytiahol zo svojho repertoára Sergej Bobrovskij. Za stavu 2:2 sa v druhej tretine blysol neskutočnou parádou a útočníkovi Dumbovi ňou vzal čistý gól.

Hráči New Yorku Rangers zvíťazili v druhom súboji 1. kola nad Washingtonom 4:3 a zvýšili stav série na 2:0. Víťazný gól jazdcov strelil v 37. minúte v oslabení K'Andre Miller, ktorý zvýšil na priebežných 4:2. Stal sa iba štvrtým obrancom za uplynulých 20 rokov, ktorý zápas nadstavby rozhodol gólom v oslabení. Pred ním to dokázali len Brendan Smith (2022), Matt Greene (2012) a Nicklas Lidström (2008).

Zo siedmich zásahov v stretnutí padli iba dva v rovnovážnom počte hráčov na ľade – Rangers okrem jedného gólu v oslabení strelili dva v presilovkách, v početnej výhode dvakrát skórovali aj Capitals.

MacKinnon sa ziskom 58. asistencie v play-off osamostatnil v historickom klubovom poradí prihrávačov na štvrtom mieste, keď prekonal zápis legendárneho slovenského útočníka Petra Šťastného. Ten dosiahol 57 asistencií ešte v drese Quebec Nordiques, predchodcu Avalanche. Colorado vyrovnalo sériu s Winnipegom na 1:1.