Rozšíri Pastrňák zbierku trofejí? V NHL môže získať dve ocenenia, favoritom je McDavid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rozšíri Pastrňák zbierku trofejí? V NHL môže získať dve ocenenia, favoritom je McDavid
David Pastrňák má za sebou jedinečnú sezónu v NHL.
David Pastrňák má za sebou jedinečnú sezónu v NHL.Profimedia
David Pastrňák (27) môže v utorok večer získať dve ocenenia NHL za uplynulú sezónu. Hviezda Bostonu Bruins sa dostala medzi trojicu finalistov na zisk prestížnej Hart Trophy i Ted Lindsay Award. Členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov a hráčskej asociácie NHLPA ho označili za jedného z najlepších hráčov súťaže.

V oboch prípadoch je jednoznačným favoritom kapitán Edmontonu Connor McDavid, ktorý už dvakrát získal Hartovu trofej a trikrát Ted Lindsay Award. Hviezda NHL získa Art Ross Trophy pre víťaza bodovania po piaty raz a premiérovo aj Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca.

O Hart Trophy sa spolu s Pastrňákom a McDavidom uchádza aj útočník Matthew Tkachuk z Floridy. Tretím kandidátom na Ted Lindsay Award je Erik Karlsson zo San Jose. Švédsky bek má šancu získať cenu pre najlepšieho obrancu sezóny. Medzi tromi kandidátmi na Norrisovu trofej sú aj obranca Cale Makar z Colorada a Adam Fox z New York Rangers.

David Pastrňák nazbieral 118 bodov v 89 zápasoch v zámorí.
David Pastrňák nazbieral 118 bodov v 89 zápasoch v zámorí.Profimedia

V predvečer draftu NHL sa udelí trinásť cien. O Vezinovu trofej sa môžu uchádzať Connor Hellebuyck (Winnipeg), Iľja Sorokin (New York Islanders) a Linus Ullmark (Boston), o Calderovu trofej Matty Beniers (Seattle), Owen Power (Buffalo) a Stuart Skinner (Edmonton). Kapitán Bostonu Patrice Bergeron môže po šiesty raz získať Selkeho trofej pre najlepšie brániaceho útočníka sezóny.

Spolu s McDavidom si na cenu určite siahnu aj brankári Bostonu Ullmark a Jeremy Swayman, ktorí obdržia Jenningsovu trofej pre dvojicu s najmenším počtom inkasovaných gólov.

Posledným českým víťazom jednej z ankiet NHL je Jaromír Jágr, ktorý v roku 2016 získal Mastertonovu trofej za vytrvalosť, športové správanie a oddanosť hokeju. Pred tromi rokmi Pastrňák získal Maurice Richard Trophy spolu s Alexandrom Ovečkinom.