Ruská formácia zvalcovala súpera, hviezdy Oilers sa prizerali šou spoluhráča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ruská formácia zvalcovala súpera, hviezdy Oilers sa prizerali šou spoluhráča

Ryan Nugent-Hopkins bol hrdina uplynulej noci so štyrmi asistenciami.
Ryan Nugent-Hopkins bol hrdina uplynulej noci so štyrmi asistenciami.Profimedia
Tri stretnutia mala na programe zámorská NHL v noci z piatka na sobotu. V akcii neboli žiadni Slováci, z výher sa tešili len domáce celky.

Columbus - St. Louis 5:2

Duel proti St. Louis si "na parádu" vzal druhý útok Columbusu zložený čisto z ruských hokejistov. Jegor Činakov dal dva góly a na jeden asistoval, Kirill Marčenko mal bilanciu 1+1 a Dmitrij Voronkov prihrával na dva presné zásahy. Hrdinom bol aj domáci gólman Jet Greaves, ktorý zlikvidoval 41 zo 43 pokusov hostí (úspešnosť 95,3 %).

Blue Jackets aj vďaka tomu triumfovali po troch prehrách v rade, no naďalej im patrí predposledná 15. priečka vo Východnej konferencii. "Bluesmani" sú na Západe na deviatom mieste.

Florida - Pittsburgh 3:1

Anton Lundell boj jediný dvojbodový hráč v ďalšom nočnom súboji. Fínsky center nabíjal na vyrovnávajúci i víťazný zásah, keď sa Florida predstavila proti Pittsburghu. Aj v tomto prípde si domáci gólman pripísal úspešnosť zákrokov nad 95 %. Sergej Bobrovskij ju dokonca vytlačil na 96,3 %. 

Penguins začínajú mať problém s dychom, keď na súpera nestačili štvrtý raz po sebe a celkovo deviatykrát za ostatných 12 meraní síl. Panthers naopak, vyhrali tretí zo štyroch decembrových súbojov.

Edmonton - Minnesota 4:3

Hlavným mužom večera však bol Ryan Nugent-Hopkins. Krídelník prvej formácie Edmontonu sa podieľal pri triumfe nad Minnesotou na všetkých štyroch trefách Oilers asistenciou. S dvomi gólmi a prihrávkou mu zdatne sekundoval Evan Bouchard, autor rozhodujúceho gólu. Najväčšie hviezdy Edmontonu, Connor McDavid a Leon Draisaitl zaknihovali zhodne bilanciu 1+1.

Hosťom nepomohli ani traja dvojbodoví hráči. Domáci po šiestom triumfe v rade preskočili Wild v Západnej konferencii a už im patrí jedenásta pozícia, Minnesota je dvanásta.