Sekera vymenil hokej za thajský box. Teší sa z postupu Dallasu, verí Tatarovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sekera vymenil hokej za thajský box. Teší sa z postupu Dallasu, verí Tatarovi

Posledný klub, za ktorý Sekera nastupoval, bol Dallas Stars.
Posledný klub, za ktorý Sekera nastupoval, bol Dallas Stars.Profimedia
Bývalý slovenský obranca Andrej Sekera (36) je po ukončení kariéry už rok v hokejovom dôchodku. Odchovanec Prievidze a hráč s takmer 900 odohranými zápasmi v NHL v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy priznal, že hokej mu veľmi nechýba, ale aktuálne dianie sleduje. Jeho novou vášňou sa stal thajský box.

Držiteľ striebornej medaily z MS 2012 celkovo osemkrát reprezentoval Slovensko na svetovom šampionáte, vždy bol zvolený do trojice najlepších hráčov mužstva na podujatí a v troch prípadoch bol kapitánom tímu. Zahral si aj na ZOH 2014 a 2018. Sekera takisto krátko obliekal počas lock-outu dres Slovana.

Ako si užívate hokejový dôchodok?

"Je dobrý. Roboty mám veľa, nenudím sa, mám čo robiť. Momentálne mi hokej vôbec nechýba. Začal som robiť thajský box, chodím trikrát do týždňa. Pridajú sa veci okolo domu, záhradka, venujem sa rodine. Sú to záležitosti, na ktoré nebolo počas kariéry viac času."

Pozvanie Richarda Lintnera na exhibíciu All Star legendy ale asi nešlo odmietnuť...

"Na takéto akcie vždy prídem rád. Stretneme sa ako "stará partia". Pokecáme, zaspomíname, zasmejeme sa. Týchto chalanov vždy rád vidím. Je to pekné pre nás všetkých. Navyše v exhibícii si môžem vyskúšať ako bývalý obranca viac útočenia (úsmev). Uvidím, na akú pozíciu ma v zápase postavia. Teším sa na to."

Sledujete aktuálne dianie v NHL?

"Áno, hlavne Dallas, ktorý bol mojím posledným mužstvom. Som veľmi rád, že postúpili a takisto, že ďalej ide aj Edmonton. Tiež držím palce Tomášovi Tatarovi. Dúfam, že to s New Jersey dajú. Pozriem si ráno výsledky, ale že by som pozeral v noci zápasy, to nie."

Určite ste sa potešili, že Dallas postúpil...

"Áno. Tu som spravil výnimku a pozeral som. Potom som s niektorými chalanmi aj volal, chvíľu sme sa porozprávali. Poprial som im veľa šťastia a budem pozerať znova."

Andrej Sekera s kapitánskym céčkom oslavuje gól Slovenska na MS.
Andrej Sekera s kapitánskym céčkom oslavuje gól Slovenska na MS.Flashscore

Connor McDavid bol hviezda, už keď ste s ním hrali. Je teraz ešte lepší?

"On bol vždy skvelý. S jeho technikou a schopnosťami zlý ani nemôže byť. Je radosť pozerať sa na takého hokejistu a takisto pre mňa bola radosť s ním hrať."

V čom je výnimočný?

"Vo všetkom. Rýchlosť, rozum a je hlavne dobrý človek. Čo sa ale týka hokejových inštinktov, také nikto iný nemá."

Váš prvý klub v NHL bolo Buffalo, ktoré je po rokoch na vzostupe. Je budúcnosť pre tento klub ružová?

"Konečne im vyšla prestavba, ktorú robili dlho. Majú veľa mladých šikovných hráčov. Myslím si, že v najbližších rokoch budú veľmi dobrým mužstvom."

Ako vidíte tohtoročné majstrovstvá sveta z pohľadu Slovenska?

"Dúfam, že chalanom sa bude dariť čo najlepšie. Vždy ich budem podporovať a určite si pozriem zápasy aj v televízii."