Slafkovský natiahol bodovú sériu, Černák asistoval. Nemec s Devils porazili rivala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský natiahol bodovú sériu, Černák asistoval. Nemec s Devils porazili rivala

Slafkovský v súboji s Troyom Stecherom.
Slafkovský v súboji s Troyom Stecherom.Profimedia
Slovenskí hokejisti o sebe dali vedieť v noci na stredu v kanadsko-americkej NHL. Bodovali dvaja, rovnako sa dvaja tešili z víťazstva. Juraj Slafkovský (19) potvrdil status najproduktívnejšieho krajana súťaže, keď náskok na druhého Tomáša Tatara (33) navýšil už na 15 bodov.

New Jersey - Pittsburgh 5:2

Víťazstvo nad rivalom z Metropolitnej divízie drží New Jersey v hre o play-off, hoci klub z Newarku naň stráca šesť bodov. Podľa portálu MoneyPuck.com je šanca Devils na postup doň 9,8 %.

Šimon Nemec sa bodovo nepresadil. Odohral 20:11 minúty, mal jeden mínusový bod, dve strely na bránku, dva bloky a jednu stratu puku. Hrdinami domácich boli dvojgóloví Timo Meier a Dawson Mercer

Edmonton - Montreal 3:2 pp

Juraj Slafkovský asistoval na zásah Nicka Suzukiho na začiatku tretej periódy, čo viedlo k zisku jedného bodu proti Edmontonu. Montreal si síce v boji o vyraďovaciu časť nepomohol, ale bojoval až do posledných síl. Situáciu mu neuľahčilo vylúčenie Armiu na 2+2 minúty krátko pred predĺžením, čo v extračase využil Leon Draisaitl, nabíjal mu už tradične Connor McDavid (1+1).

Rodák z Košíc sa okrem asistencie zapísal do štatistík aj plusovým bodom, vylúčením za podrazenie, ktoré domáci nevyužili. Dvakrát tiež vystrelil, rozdal tri hity, ale aj trikrát stratil puk. To všetko stihol počas ice-timu 19:27. Bodovú sériu natiahol už na päť zápasov, bol to preňho 37. bod v ročníku (14+23).

Vegas - Tampa Bay 3:5

Z triumfu sa tešil aj druhý slovenský obranca v akcii. Erik Černák asistoval na konečný zásah Nikitu Kučerova do prázdnej bránky 69 sekúnd pred koncom. Mimo toho mal dvojnásobný víťaz Stanley Cupu spod Tatier v štatistikách iba jeden bodyček, odohral 18:30 minúty.

Hrdinom Tampy Bay bol už spomínaný Kučerov, ktorý pred gólom zaznamenal ešte tri asistencie (celkovo 1+3). S dvomi zásahmi do čierneho mu pomohol Brayden Point. Pre Lightning išlo o štvrtú výhru po sebe a upevnenie si šiestej pozície vo Východnej konferencii, Vegas zostáva na západe ôsme. 

Ďalšie výsledky:

Boston - Ottawa 6:2

Detroit - Columbus 4:3 pp

NY Rangers - Winnipeg 2:4

Philadelphia - Toronto 4:3

NY Islanders - Carolina 1:4

Nashville - San Jose 8:2

St. Louis - Colorado 3:4

Anaheim - Minnesota 0:4

Los Angeles - Chicago 6:2

Vancouver - Buffalo 3:2