Slafkovský s gólom do šatne, Černák asistoval, Tatar pomohol k nule

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slafkovský s gólom do šatne, Černák asistoval, Tatar pomohol k nule
Slafkovský dostáva gratulácie po góle do šatne. Zo Slovákov v NHL má suverénne najviac bodov (31), druhý Tatar ich má 20.
Slafkovský dostáva gratulácie po góle do šatne. Zo Slovákov v NHL má suverénne najviac bodov (31), druhý Tatar ich má 20.Profimedia
Dvanástimi stretnutiami pokračovala kanadsko-americká NHL v noci na piatok, predstavilo sa v nich trio Slovákov. Bodovali dvaja, ale z triumfu sa tešil ako jediný hokejista, ktorý vyšiel bodovo naprázdno - Tomáš Tatar (33).

Florida - Montreal 4:3 sn

Juraj Slafkovský svojím 13. gólom v sezóne vyrovnal sedem desatín pred koncom druhej tretiny súboj proti Floride na 2:2. Bol to preňho prvý presný zásah po piatich dueloch, respektíve prvý bod po štyroch. Košický rodák má celkovo na konte 31 bodov v 60 meraniach síl, no Montreal je už bez reálnej šance na play-off - aj preto, že prehral šesť z ostatných siedmich vystúpení. Slafkovský na ľade zotrval viac ako 19 minút (19:04), šesťkrát vystrelil na bránku, rozdal tri hity i raz stratil puk.

Vyrovnaný súboj zamieril nakoniec do predĺženia a samostatných nájazdov. V nich sa presadili trojbodový Aleksander Barkov (1+2) i Anton Lundell na domácej strane, na druhej len Cole Caufield. Dve trefy a asistenciu si pripísal za Panthers Sam Reinhart, na všetkých góloch hostí sa podieľal Nick Suzuki (1+2). 

Tampa Bay - Buffalo 2:3 pp

Situáciu vo Východnej konferencii si komplikuje Tampa Bay s Erikom Černákom. Obranca spod Tatier odohral 22:11 minút, zaknihoval primárnu asistenciu na zásah Mitchella Chaffeeho, mal plusový bod, zakončenie, tri hity a trikrát zablokoval pokusy hostí. Rozhodnutie prišlo v predĺžení z hokejky Rasmusa Dahlina (1+1), ktorý potrestal vylúčenie najproduktívnejšieho muža súťaže Nikitu Kučerova.

Domáci majú síce v tabuľke na konte 70 bodov, šesťbodový náskok na deviate New Jersey, desiaty NY Islanders či dokonca sedem bodov k dobru na jedenásty Washington, ale menované celky odohrali o tri, respektíve štyri zápasy menej.  

Seattle - Pittsburgh 2:0

Zo Slovákov sa z triumfu tešil iba Tomáš Tatar, ktorého ice-time bol zaokrúhlený na rovných 11 minút. Slovenský krídelník si do štatistík zapísal jeden hit a zisk puku. Seattle pre zmenu bojuje o play-off na západe, kde z 11. miesta stráca na ôsmy Nashville sedem bodov, avšak má dve stretnutia k dobru. 

Hrdinami Kraken boli dvojbodový Alexander Wennberg (1+1) a gólman Philipp Grubauer, ktorý pokryl všetkých 33 streleckých pokusov Pittsburghu.

Ďalšie zápasy:

Boston - Vegas 5:4

Columbus - Carolina 2:4

Detroit - NY Islanders 3:5

Toronto - Arizona 4:2

Dallas - Winnipeg 4:1

Nashville - Minnesota 6:1

Chicago - Colorado 0:5

Vancouver - Los Angeles 1:5

San Jose - Anaheim 4:6