Slováci v zámorí: Dvorský pokračuje v bodových hodoch, odmlka v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v zámorí: Dvorský pokračuje v bodových hodoch, odmlka v NHL
Dvorský naďalej žiari.
Dvorský naďalej žiari.Profimedia
Flashscore Správy v tradičnej rubrike sumarizujú uplynulých sedem dní z pohľadu slovenských hokejistov v zámorských súťažiach. Komu sa darilo najviac tentoraz?

NHL

Juraj Slafkovský počas predošlého týždňa prerušil úspešnú sériu a nebodoval štyrikrát po sebe, pričom jeho Montreal iba raz zvíťazil. Mladík ostáva na méte 30 bodov. Rovnako je na tom Tomáš Tatar, ale ten čaká na bodový zisk už dlhých šesť stretnutí v rade. 

Šimon Nemec pomohol jednou prihrávkou k výhre nad Montrealom, pričom to bol jeho šestnásty bod a momentálne je tretím najproduktívnejším Slovákom. Počas stretnutia so San Jose však na ľade strávil iba 15:23, čo je jeho najnižší ice-time v NHL.

Martin Pospíšil dvakrát po sebe skóroval, najskôr sa presadil do siete Bostonu a následne aj proti Edmontonu, stačilo mu iba 12 minút a 24 sekúnd na ľade. Išlo o jubilejný 1000. zásah Flames v bitke o Albertu. Erik Černák si pri výhrach nad New Jersey a NY Islanders pripísal po jednej pluske, vyslal jednu strelu na bránu.

Martin Fehérváry pre zdravotné problémy nenastúpil od 18. februára a príbeh okolo Adama Ružičku je veľmi dobre známy. Do NHL bol povolaný aj Jakub Demek, avšak za Vegas sa na ľade zatiaľ neobjavil.

AHL

Marián Studenič jednou asistenciou potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho Slováka v AHL, keď prispel k výhre nad San Jose. Pavol Regenda zaznamenal počas troch duelov rovnakú bilanciu, no jeho San Diego už šesťkrát v rade prehralo.

Martin Chromiak skóroval do siete Gulls a tešil sa z víťazstva 3:2, potom dvomi prihrávkami prispel k výhre nad San Jose 8:2. Nazbieral aj tri plusky. Miloš Kelemen prelomil sedemzápasovú sériu bez bodu jednou prihrávkou, avšak Tucson prehral s Bakersfieldom všetky tri po sebe idúce stretnutia.

Adam Sýkora natiahol šnúru bez bodu už na osem vystúpení, naposledy mu nepomohli ani štyri strely proti Charlotte, čo je jeho druhý najlepší počin v sezóne. Jakub Demek nenastúpil, keďže bol formálne povolaný do NHL. Patrik Koch a Samuel Kňažko zhodne zaznamenali po jednej prihrávke.

ECHL

Matúš Spodniak aj Maxim Čajkovič vyšli bodovo naprázdno. Druhý menovaný počas týždňa absolvoval aj tri stretnutia v AHL, kde získal jednu asistenciu.

OHL

Dalibor Dvorský neprestáva žiariť a po 41 zápasoch má na konte už 61 bodov. Najskôr asistenciou prispel k výhre nad Peterborough, potom sa podieľal na troch góloch (1+2) proti Mississauge, ale na body to nestačilo. Týždeň ukončil asistenciou počas vystúpenia s North Bay.

Filip Mešár mal výrazný podiel na výhre Kitcheneru nad Sarniou, podpísal sa pod tri (1+2) zo siedmich gólov svojho mužstva. Servác Petrovský zažil dva po sebe idúce dvojbodové zápasy. Najskôr dvakrát asistoval, potom gólom a prihrávkou prispel k výhre proti Windsoru, pričom vyslal až šesť striel.

Erie na domácom ľade zdolalo Guelph 3:2, prsty v tom mali hlavne Ondrej Molnár (1+1) a Martin Mišiak (0+1). Obranca Jakub Chromiak zažil jeden z najlepších duelov kariéry, keďže dva razy skóroval do siete Barrie. Od začiatku minulej sezóny pritom zaznamenal dokopy iba deväť zásahov.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec tromi asistenciami zažiaril počas víťazstva nad Seattlom, raz prihrával aj proti Kamploosu a jeho Prince George ťahá sériu štyroch výhier. Samuel Honzek si drží priemer viac ako bod na zápas, aj keď počas ostatných dvoch "len" raz asistoval.

QMJHL

Peter Repčík skóroval za Drummondvile dva razy po sebe, celkovo má na konte 26 presných zásahov a 51 bodov v 43 vystúpeniach. František Dej a Ondrej Maruna nazbierali zhodne po 15 bodov, druhý menovaný počas uplynulého týždňa raz asistoval.

NCAA

Útočník Ján Lašák sa ako prvý slovenský hráč v tejto sezóne NCAA dostal cez desať bodov a to vďaka gólu aj prihrávke v stretnutí proti Darmouthu. Obranca Maxim Štrbák ich má deväť, ale od MSJ nebodoval ani raz. Brankár Šimon Latkóczy počas dvoch stretnutí inkasoval len jeden gól, udržal čisté konto a zaznamenal 43 zákrokov. Vo výbornom vstupe do univerzitnej súťaže pokračuje Ján Korec. V treťom stretnutí udržal druhé čisté konto.

USHL

Juraj Pekarčík má po 30 dueloch už 43 bodov (7+36), no minulý týždeň nehral. Libor Nemec zažil trojbodový duel (2+1) pri výhre nad Muskegonom, predtým do siete tohto mužstva skóroval raz. Brankár Adam Gajan najskôr predviedol 35 zákrokov a pri víťazstve inkasoval len raz, potom však dostal šesť gólov a mal iba 82,4-percentnú úspešnosť zákrokov.

Peter Cisár v každom z troch duelov raz asistoval a mal zhodne plusový bod, navyše zakaždým jeho Fargo vyhralo. Daniel Alexander Jenčko dvomi prihrávkami pomohol Youngstownu zdolať Chicago vysoko 7:1.