Slafkovský uzavrel dlhé série asistenciami, Nemec prehre nezabránil. Černák duel nedohral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slafkovský uzavrel dlhé série asistenciami, Nemec prehre nezabránil. Černák duel nedohral
Aktualizované
Slafkovský dvakrát asistoval, na triumf v kanadskom derby to však nestačilo.
Slafkovský dvakrát asistoval, na triumf v kanadskom derby to však nestačilo.Profimedia
Zo slovenských hokejistov, ktorí v sobotu podvečer a v noci na nedeľu nastúpili do duelov NHL, sa z výhry tešil iba Erik Černák (26), ktorý však zápas pre zranenie nedohral. Z krajanov bodoval len Juraj Slafkovský (19). Calgary Martina Pospíšila (24) pri jeho odpykávaní si trestu prehralo, zatiaľ čo Washington bez zraneného Martina Fehérváryho (24) doma uspel.

New Jersey - Carolina 2:4

Slovenský obranca Šimon Nemec odohral druhé stretnutie po tom, ako ho tréner Green nechal na tribúne proti Floride. V sobotu večer na ľade strávil 21 minút a 14 sekúnd, bol piaty najvyťažovanejší hráč svojho tímu. Rozdal jeden hit, zablokoval dve strely. Okrem toho dostal dvojminútový trest za menšiu roztržku s Nečasom.

Na súpiske Devils ešte neboli brankári Allen a Kähkonen, ktorých organizácia získala pred piatkovou uzávierkou prestupov. Za hostí debutoval Kuznecov. Ruský útočník prišiel do Caroliny v piatok z Washingtonu. Odohral prvé stretnutie od 27. januára a hoci nebodoval, podal dobrý výkon. Guentzel stále ostáva medzi zranenými.

Buffalo - Edmonton 3:2 pp

Hráči Buffala dosiahli prvé víťazstvo po troch prehrách. Dve sekundy pred koncom predĺženia prekonal brankára Skinnera domáci obranca Owen Power. Video však odhalilo, že akcii predchádzal ofsajd a rozhodcovia vrátili hru o 20 sekúnd späť.

Hráči už medzičasom odišli do kabín, následne sa vrátili späť. Duel napokon dospel do samostatných nájazdov. V nich sa presadili Tage Thompson, Leon Draisaitl a Alex Tuch, ktorý rozhodol o triumfe Sabres.

Kapitán Edmontonu Connor McDavid sa nezapísal do kanadského bodovania prvýkrát po 13 zápasoch. Oilers prehrali druhý súboj po sebe, predtým triumfovali päťkrát v sérii.

Montreal - Toronto 2:3

Juraj Slafkovský ukončil bodové suchoty, keď na bod čakal tri, na asistenciu osem a na dvojbodový zápis deväť duelov. Slovenský útočník asistoval na oba zásahy Montrealu proti Torontu (prvý už po 38 sekundách), na predĺženie či triumf to však nestačilo.

Košický rodák odohral 21:23 minúty, zaknihoval plusový bod, tri strely na bránku, päť hitov, jeden pokus hostí zablokoval, dvakrát puk stratil. Rozhodujúci zásah Maple Leafs prišiel z hokejky Johna Tavaresa v čase 53:14.

Tampa Bay - Philadelphia 7:0

Lightning si v zostave so slovenským bekom Erikom Černákom zgustli na Flyers, ktorým na cestu domov nadelili sedem kúskov. Pre Černáka však nešlo o ideálny večer. Pred koncom druhej časti hry nepríjemne dopadol na ľad po súboji s Owen Tippettom, následne mu na ľade aj v útrobách štadióna pomáhali s pohybom a do tretej periódy už nenastúpil.

"Nechcem o tom teraz premýšľať, uvidíme zajtra. Dúfajme, že bude v poriadku," uviedol na margo rozsahu zranenia tréner Jon Cooper. Do daného momentu mala defenzívna opora Tampy Bay na konte plusový bod, dva hity, tri zablokované koncovky hostí a ice-time 12:31 minúty.

V Amalie Arene to roztočili iní obrancovia - päťbodový Darren Raddysh, ktorý získal všetky body iba za asistencie, bilanciu 2+1 mal Victor Hedman. Ďalší štyria hráči zaznamenali po dva body. Z čistého konta po 25 úspešných zákrokoch sa mohol tešiť Andrej Vasilevskij.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Nashville 1:2

Boston - Pittsburgh 5:1

Florida - Calgary 5:1

San Jose - Ottawa 2:1

Washington - Chicago 4:1

NY Rangers - St. Louis 4:0

Vancouver - Winnipeg 5:0

Vegas - Detroit 5:3

Los Angeles - Dallas 1:4