Ullmark bol krôčik od výmeny do Los Angeles, sám ju zablokoval. Čo na to Boston?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ullmark bol krôčik od výmeny do Los Angeles, sám ju zablokoval. Čo na to Boston?

Ullmark bol blízko k odchodu, ale ostáva v Bostone.
Ullmark bol blízko k odchodu, ale ostáva v Bostone.Profimedia
Švédsky brankár Linus Ullmark (30) mohol byť v závere prestupového obdobia vymenený, ale sám všetko zablokoval svojím rozhodnutím.

Už v piatok vyšli informácie, že veľký trejd nakoniec padol, ale nebolo jasné, kde mal Ullmark odísť. O niekoľko hodín neskôr známi zámorskí insideri Kevin Weekes či Frank Seravalli informovali, že tým klubom bolo Los Angeles Kings. Všetko bolo dohodnuté, avšak samotný gólman mohol vzhľadom na doložku v zmluve určiť až 16 tímov, kde nechce ísť.

Na svoj zoznam napísal až štrnásť organizácií zo Západnej konferencie. Hlavným dôvodom je fakt, že nechcel byť ďaleko od svojej rodiny a keby vymenil Boston za Los Angeles, tak by sa sťahoval na opačný koniec USA. Bruins sa síce ešte mali snažiť dostať ho do New Jersey, ale Devils nakoniec získali Allena a Kähkonena.

Bruins síce majú v podobe Ullmarka nesmierne kvalitného brankára, ale zároveň sa na jeho miesto tlačí takisto dosť kvalitný a hlavne mladší Jeremy Swayman. Preto sa medvede snažili zo Švéda vyťažiť čo najviac v podobe vysokých draftových volieb či talentovaných mladíkov, nakoľko z tohto hľadiska je na tom už Boston o niečo horšie.

V posledných rokoch veľa investoval, aby mal kvalitné mužstvo. Generálny manažér Don Sweeney sa priamej odpovedi na otázky novinárov vyhýbal. Už dlhšie sa však hovorí, že sám mal iniciovať odchod Ullmarka. Táto teória ale ostáva naďalej iba v rovine nepotvrdených informácií.

"Pri rokovaní o výmene som nebol veľmi aktívny," tvrdí Sweeney. "Táto dvojica brankárov sa mi páči. Fámy sú fámy, no uznávam, že sme skúmali rôzne možnosti," doplnil. Do TD Garden nakoniec prišiel obranca Andrew Peeke z Columbusu a útočník Pat Maroon naposledy pôsobiaci v Minnesote.

Tak či onak, v Bostone ostáva nesmierne kvalitné duo Ullmark - Swayman a Bruins môžu myslieť na najvyššie méty. Pred rokom im ale play-off absolútne nevyšlo. Ako najlepší tím základnej časti šokujúco vypadli už v prvom kole proti Floride, ktorá sa do vyraďovačky dostala na poslednú chvíľu a nakoniec dokráčala až do finále.