Ideálny návrat Ničuškina, zápis Gáboríka prekonaný, vlak s menom MacKinnon nezastavuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ideálny návrat Ničuškina, zápis Gáboríka prekonaný, vlak s menom MacKinnon nezastavuje

Triumf Colorada zariadil navrátilec Ničuškin.
Triumf Colorada zariadil navrátilec Ničuškin.TASR
Valerij Ničuškin (29) sa po 22-zápasovej pauze vrátil do zostavy Colorada. Ruský krídelník od polovice januára absolvoval asistenčný program hráčskej asociácie NHLPA, ktorý je určený pre riešenie psychických problémov či závislostí. Po návrate na ľad rozhodol gólom v predĺžení o triumfe Avalanche nad Minnesotou 2:1.

Ničuškin sa presadil v presilovej hre po 153 sekundách predĺženia, keď dorazil puk do siete po prihrávke Rantanena. "Je skvelé mať ho späť a vidieť podporu, ktorú dostáva aj od našich fanúšikov. Môže mu to psychicky pomôcť. Nehral dlho a je dôležité, že ukázal, že je schopný hrať tak ako predtým. Rozhodol zápas v predĺžení, lepší návrat si ani nemohol želať," povedal tréner Colorada Jared Bednar.

Dve asistencie si v tomto súboji pripísal Nathan MacKinnon a bodoval už v 32. domácom vystúpení sezóny za sebou. Počas tejto série nazbieral 71 bodov (26 gólov a 45 asistencií) a v historickej štatistike sa zaradil vedľa Guya Lafleura. Ide o tretiu najdlhšiu sériu v histórii NHL.

Rekord drží Wayne Gretzky, ktorý v sezóne 1988/89 bodoval na domácej pôde v drese Los Angeles Kings v 40 zápasoch po sebe. "Bol to ťažký zápas. Mali sme v zostave nové tváre, plus sa vrátil Valerij. Hrali sme jednoducho, dobre forčekovali a mali sme veľa šancí," uviedol MacKinnon.

V drese Wild sa gólovo presadil Brock Faber, bol to jeho 37. bod v ročníku v 64. dueli. Prekonal tak Mariána Gáboríka v počte bodov v nováčikovskej sezóne, slovenský krídelník nazbieral v ročníku 2000/01 36 bodov. Faberov zápis je tretí najvyšší v počte bodov nováčika v histórii klubu. Kirill Kaprizov zaznamenal v sezóne 2020/21 51 b. a Matt Boldy o rok neskôr 39 b.