Bláznivá 17-gólová dráma v OHL, Dvorský zažiaril dvomi zásahmi a tromi asistenciami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bláznivá 17-gólová dráma v OHL, Dvorský zažiaril dvomi zásahmi a tromi asistenciami

Dvorský zažil vydarené vystúpenie.
Dvorský zažil vydarené vystúpenie.Profimedia
Dalibor Dvorský (18) sa ukážkovo predviedol v zámorskej Ontario Hockey League. Na svoje konto si pripísal dva góly a tri asistencie, čím výrazne pomohol k víťazstvu Sudbury nad Windsorom po predĺžení. Päť bodov nazbieral premiérovo v kariére.

Sudbury - Windsor 9:8 pp

Na klzisku mužstva Wolves sa proti sebe postavili líder Východnej konferencie a posledný celok západu OHL. Papierové predpoklady tak napovedali jednoznačný triumf domácich, zápasový scenár však ukázal niečo úplne iné. Už prvá tretina, ktorú hostia vyhrali 3:2, bola predzvesťou gólových hodov. V druhom dejstve ale zvíťazilo Sudbury 4:2 a bilanciou 2+1 k tomu prispel Dalibor Dvorský.

Slovenský mladík pridal ďalšie dva kanadské body v tretej 20-minútovke, v ktorej hosťujúci káder Spitfires dokázal vyrovnať na 8:8 a vynútiť si predĺženie. To po 43 sekundách rozhodla hviezda duelu Quentin Musty. Osemnásťročný americký útočník sa pridal k pätbodovému kolegovi zo Slovenska a mužstvo potiahol štyrmi presnými zásahmi a tromi gólovými prihrávkami

Pri Dvorského mene svieti po 45 stretnutiach 37 gólov a 36 asistencií, Musty sa môže pochváliť bilanciou 35+49. Na súboj s Windsorom sa bude dobre spomínať aj ďalšiemu zástupcovi domáceho výberu. David Goyette sa po dvoch asistenciách ako prvý hráč OHL v aktuálnom ročníku dostal na métu 100 kanadských bodov.

V rovnakej súťaži bodoval aj Filip Mešár, ktorý si pri triumfe Kitcheneru nad Flintom 9:5 pripísal jednu gólovú prihrávku. Asistenciu zaknihoval aj Peter Repčík pôsobiaci v QMJHL, jeho Drummondville ale nestačil na Victoriaville a prehral 4:5.