Sto asistencií rýchlejšie než ktokoľvek iný. Tkachuk sa zapísal do histórie Floridy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sto asistencií rýchlejšie než ktokoľvek iný. Tkachuk sa zapísal do histórie Floridy
Tkachuk nazbieral sto asistencií najrýchlejšie v histórii organizácie Floridy.
Tkachuk nazbieral sto asistencií najrýchlejšie v histórii organizácie Floridy.Profimedia
Hokejista Matthew Tkachuk dosiahol v noci na sobotu v zámorskej NHL na métu 100 asistencií v drese Floridy. Dvadsaťšesťročnému útočníkovi sa to podarilo v 124 zápasoch, čo je najrýchlejšie v histórii organizácie. Tkachukov spoluhráč Sam Reinhart (28) predĺžil svoju bodovú sériu na deväť stretnutí.

Minnesota dokázala vyťažiť zo svojich presiloviek. V početnej výhode strelila päť zo šiestich gólov. Panthers inkasovali päťkrát v oslabení naposledy v ročníku 2005/06. Minnesote sa pritom v doterajšom priebehu sezóny podarilo využiť viac ako jednu početnú výhodu v zápase iba 6. decembra proti Dallasu.

Obranca Seth Jones rozhodol v 22. sekunde predĺženia o víťazstve Chicaga nad NY Islanders (4:3 pp). Skôr sa v histórii organizácie Blackhawks dokázal spomedzi bekov presadiť iba Doug Wilson, ktorý skóroval 2. novembra 1989 už po 18 sekundách. Za Islanders absolvoval svoj debut v NHL útočník Kyle MacLean, syn asistenta trénera Johna MacLeana.

New Jersey rozhodlo o svojom triumfe 4:1 nad Columbusom štyrmi gólmi v prostrednej časti hry. Devils zaznamenali štyri presné zásahy v jednej tretine štvrtýkrát v sezóne, pri prvom asistoval Slovák Šimon Nemec.