Súboj piatich draftových jednotiek v Chicagu, obhajca pohára porazený na nulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj piatich draftových jednotiek v Chicagu, obhajca pohára porazený na nulu

Jedna draftová jednotka bráni druhú. Vzadu Erik Johnson (draft 2006) proti Connorovi Bedardovi (2023).
Jedna draftová jednotka bráni druhú. Vzadu Erik Johnson (draft 2006) proti Connorovi Bedardovi (2023).Profimedia
Zámorská NHL mala na programe v noci z nedele na pondelok už tradične menej bohatý program, konkrétne štyri stretnutia. Slováci v akcii neboli.

Pittsburgh - Vegas 3:0

Hviezdou večera bol gólman Penguins Alex Nedeljkovic, ktorý vychytal všetkých 38 striel hokejistov Vegas a výraznou mierou pomohol k výhre. Pri pohľade na štatistiky zistíme, že žiaden z hráčov Pittsburghu nezískal viac ako bod.

Tím okolo kapitána Sidneyho Crosbyho triumfom poskočil na desiatu priečku vo Východnej konferencii a uťal šnúru dvoch porážok. Naopak, ostatné duely sa nedarí obhajcom Stanley Cupu. Golden Knights prehrali tretí raz z posledných štyroch vystúpení, no napriek tomu sú na čele Západnej konferencie.

Chicago - Buffalo 2:3

V United Center sa proti sebe postavili tímy, ktoré ťahali šnúru troch prehier. Boli to hostia, ktorí sa ujali vedenia gólom Rasmusa Dahlina. Obranca Sabres bol navyše pri každom góle svojho celku, keď zaknihoval bilanciu 1+2.

Domáci potom dvakrát dobiehali manko súpera, raz asistoval aj Connor Bedard. Tajomstvo zápasu nakoniec rozsekol skúsený 35-ročný bek Erik Johnson. Súboj draftových jednotiek z roku 2023 (Bedard), 2021 (Owen Power), 2018 (Dahlin), 2010 (Taylor Hall) a 2008 (E. Johnson) ovládli defenzívne hviezdy Buffala.

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Columbus 5:2

Anaheim - St. Louis 1:3