Takmer 80-tisíc divákov zažilo 11-gólové derby o New York, Arizona opäť prehrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takmer 80-tisíc divákov zažilo 11-gólové derby o New York, Arizona opäť prehrala

New York hostil výnimočný duel.
New York hostil výnimočný duel.Profimedia
Mesto New York bolo dejiskom ďalšieho zápasu NHL Stadium Series, ktorý sa niesol v duchu derby domácich tímov a parádnej prestrelky. Adam Ružička (24) si na pocit víťazstva v drese Arizony ešte musí počkať. Veľký deň Jaromíra Jágra (52) pokazili hráči LA Kings a predovšetkým Adrian Kempe (27).

NY Islanders - NY Rangers 5:6 pp

Po New Jersey a Philadelphii si duel pod holým nebom vyskúšali aj Islanders a Rangers. Bitka kádrov z New Yorku prilákala viac než slušnú kulisu - 79 600 fanúšikov. "Jazdci" mali pred súbojom šancu natiahnuť svoju víťaznú šnúru na sedem stretnutí v rade. S "ostrovanmi" sa v tomto ročníku stretli po prvýkrát a postarali sa o zaujimavé divadlo.

Gólové hody napovedalo už úvodné dejstvo, ktoré ponúklo štyri presné zásahy s výsledkom 3:1. Druhá tretina priniesla o jeden gólový okamih menej a tri trefy padli aj v tretej 20-minútovke. Jedinečná kulisa sa tak mohla tešiť na predĺženie, ktoré však už po 10 sekundách rozhodol Panarin. Rangers naďalej bojujú o čelo Východnej konferencie, Islanders si nezlepšili svoju pozíciu v boji o prienik do TOP 8.

Colorado - Arizona 4:3

Ani v treťom vystúpení vo farbách Coyotes sa Adam Ružička nedočkal víťazstva. Jeho tím si na ľade mužstva Avalanche pripísal už deviatu prehru za sebou. Slovenský útočník sa do zápasového scenára zapísal negatívne, a to dvomi vylúčeniami.

Najprv v úvode druhého dejstva strávil na trestnej lavici dve minúty a v priebehu tej istej tretiny inkasoval aj trest 2+2. Rozhodujúcim faktorom súboja sa stal Devon Toews, ktorý sa v 54. minúte postaral o víťazný zásah Colorada. Domáci si udržali tretiu priečku Západnej konferencie, Arizona je trinásta s 10-bodovou stratou na play-off.

Pittsburgh - Los Angeles 1:2

Bol to slávnostný moment. Dres legendárneho Jaromíra Jágra s číslom 68 vystúpal k stropu pittsburskej haly, oslava v podobe víťazstva domáceho tímu sa však nekonala. Penguins totiž nestačili na Kings a pred vlastnými fanúšikmi padli druhýkrát v rade.

Jágr dokonca s hráčmi Pittsburghu absolvoval aj predzápasové rozkorčuľovanie s kapitánskym céčkom na hrudi, potom sledoval duel v obleku. Skóre merania síl otvoril v závere prvej tretiny domáci líder Sidney Crosby a hostitelia si držali tesný náskok až do 54. minúty. Záver špeciálneho večera si podmanil Adrian Kempe, keď dvoma gólmi preklopil výhru na stranu Los Angeles. Hosťujúci útočník rozhodol v čase 56:50 zásahom v oslabení.